Transaksjon:

BOLIGER: Denne skissen viser hvordan det nye boligfeltet kan bli.

Storkjøpet skal ende i mange hundre leiligheter

Bonum og Brødrene Jensen har kjøpt en ca. 19 mål stor næringstomt for videre boligutvikling.

Publisert Sist oppdatert

Eiendommene er del av et nytt nabolag i Ås kommune sør for Oslo, som på sikt skal utvikles med flere hundre leiligheter ifølge en pressemelding.

- I områdereguleringen for Ås Sentralområde som nylig ble vedtatt, er området avsatt til boligformål med 3-6 etasjer, sier investeringsansvarlig Ulrik Framstad i Bonum.

LES OGSÅ: Er godt i gang med en helt ny hyttelandsby

- Vi har bidratt til at Langbakken Industriområde nå skal transformeres. Ås har mange dagpendlere fra blant annet Oslo, og ambisjonene har vært å skape boliger også for arbeidstakere og studenter som i dag ikke finner det naturlig å bosette seg i Ås, uttaler daglig leder Helge Hellebust i Varde-Eiendom.

Området ligger landlig til og Bonum har ambisjoner om å skape et urbant bomiljø med tydelig fokus på miljø og bærekraftig løsninger, forhåpentlig ved å trekke på erfaringer fra fagmiljøet hos NMBU og andre partnere. Vårt mål er å redusere miljøpåvirkningen av våre prosjekter og bidra til en bærekraftig fremtid med det vi tror vil være fremtidens bolig, påpeker partner og markedssjef Ruben Wilhelmsen i Bonum.

LES OGSÅ: Snart klart for milliardprosjektet

Hva de måtte ut med for tomta, når det blir byggestart og hvor mye de skal selge for i Ås, sier imidlertid pressemeldingen intet om.

- Vi skal i gang med regulering og satser på salgsstart i begynnelsen av 2023. Det blir ingen næring i dette prosjektet, påpeker Wilhelmsen.

Newsec var megler i transaksjonen, Haavind har bistått selger og Wiersholm har bistått kjøper.

Powered by Labrador CMS