Aktuelt:

VANT PRIS: Marianne Preus Jacobsen, prosjektleder besøkssenter i Vestre, Stefan Tjust, CEO i Vestre og Elisabeth Preus Vestre, partner og spesialrådgiver i Vestre.
VANT PRIS: Marianne Preus Jacobsen, prosjektleder besøkssenter i Vestre, Stefan Tjust, CEO i Vestre og Elisabeth Preus Vestre, partner og spesialrådgiver i Vestre.

Vestre vant Storebrand Eiendoms bærekraftspris

Vestres nye møbelfabrikk The Plus vant Storebrand Eiendoms Bærekraftspris, som ble delt ut under Arendalsuka.

Publisert Sist oppdatert

For andre gang har Storebrand Eiendoms bærekraftpris blitt delt ut, og i år er det Vestres nye møbelfabrikk på Magnor som stakk av med seieren.

– Dette er en stor anerkjennelse, særlig fordi vi ser at ambisjonene til prisen er de samme som vi har: Å pushe og gå foran i det grønne skiftet. At Storebrand Eiendom fremhever oss som et utstillingsvindu for å gå lengre enn de konvensjonelle kravene, og at vi føler oss sett og forstått, betyr mye, sier prosjektleder i Vestre, Marianne Preus Jacobsen.

The Plus er bygget i massivtre og regnes som den største investeringen i norsk møbelindustri på flere tiår. Fabrikken vil stå som et globalt eksempel for bærekraftig og høyeffektiv produksjon.

«Ingenting relatert til bærekraft er overlatt til tilfeldighetene. Prosjektet har vurdert og regnet på mange alternativer før man har landet både lokalisering, utforming og tekniske løsninger. Man har optimalisert ved å se bygget og bruken av det i sammenheng, og tilrettelagt for endringer i fremtiden. Både prosjektaktører og publikum får ny innsikt. Prosjektet har benyttet krevende rammeverk som BREEAM-NOR og FutureBuilt for å definere høy bærekraftsstandard over et bredt spekter av temaer, og i tillegg sikret god arkitektur og andre menneskevennlige kvaliteter. Det er rett og slett "Outstanding"», skriver juryen om årets vinner.

I finalen kjempet The Plus mot Entras Rebel-prosjekt på Tullin og Vestaksen Eiendoms SporX, som nå er kjøpt av Storebrand Eiendomsfond.

– Hensikten med denne prisen er å være til inspirasjon og motivasjon for en bransje som betyr mye med tanke på sitt klimaavtrykk, og som kan ha stor positiv påvirkning på miljøet dersom vi beveger oss i riktig retning, sier leder for Storebrand Eiendom, Truls Nergaard.

Storebrand har ambisjoner om å bruke sin posisjon til å påvirke selskaper i riktig miljøretning.

I fjor vant Entra med sitt prosjekt Kristian Augusts gate 13.

Powered by Labrador CMS