Content

Stor-Oslo Eiendoms visjon for bærekraftig byutvikling, hvordan bli en del av den?

Ifølge en rapport fra FNs miljøprogram står bygg og anlegg for 40% av energibruk og klimagassutslipp i verden. Bransjen tvinges derfor til å innovere og ifølge Mathis Grimstad, daglig leder i Stor-Oslo Eiendom, kommer teknologi til å spille en stor rolle i denne transformasjonen.

Publisert Sist oppdatert

Fokus på bærekraftig byutvikling, og dermed teknologi, er en av grunnene til at Stor-Oslo Eiendom har valgt Defigo for å administrere adgangskontroll for deres portefølje av bygninger.

“Vårt mål i Stor-Oslo Eiendom er å utvikle gode steder å være, bo og leve. Det handler veldig mye om bærekraftig byutvikling”, sier Mathis. “Fremtidens byer kommer til med å se helt annerledes ut enn de gjør i dag”.

Se samtale med Mathis Grimstad fra Stor-Oslo Eiendom her

Ifølge Mathis bør eiendomsutviklere, som en del av det «grønne skiftet», fokusere på digitalisering for mer effektive bygg. Dette reduserer kostnader for eiendomsutviklere og eiendomsselskaper, samtidig som verdien av eiendommen øker, noe sluttkunder setter veldig stor pris på.

“Det er ingen tvil om at teknologi er en stor del av løsningen for å gjøre byggebransjen mer effektiv”, sier Mathis. “Derfor passer løsningen til Defigo veldig godt for Stor-Oslo Eiendom.”

“Første gang vi hørte om Defigo var for tre år siden, og vi likte løsningen umiddelbart. Særlig tanken om at man kunne få en plattform som gir tilgang til byggene, at den er trådløs, digital og i skyen”.

Defigo tilbyr en alt-i-ett løsning for adgangskontroll for både bolig- og næringsbygg. Med Defigo får du: Nøkkelfri adgang som lar deg åpne dørene med mobilen eller adgangsbrikke, en skybasert administrasjonsportal som gir full oversikt over hvem som har adgang til bygget til enhver tid, og en smart porttelefon med touchscreen og video.

Byggebransjen er konservativ, og digital adgangskontroll gir fremoverlente eiendomsutviklere en stor mulighet til å skille seg ut:

“Det finnes altfor mange gamle, tradisjonelle løsninger der ute med ringeklokke og porttelefon som egentlig er helt utdaterte”, sier Mathis. “Mobiltelefon og app er det folk bruker mest i dag til å løse stort sett alle ting vi driver med, og det er klart at den type teknologi også bør inn i boligbygg”.

Skolebakken K, et boligprosjekt av Stor-Oslo Eiendom
Skolebakken K, et boligprosjekt av Stor-Oslo Eiendom

Hva skiller Defigo fra andre aktører i markedet? Defigo handler om mye mer enn nøkkelfri adgang. Defigo tilbyr en komplett løsning for å administrere adgang på en effektiv måte, øke sikkerheten i bygget, og skape en enklere hverdag for beboerne.

“Vi valgte Defigo fordi vi har veldig tro på plattformen deres ettersom man kan koble Defigo opp mot flere andre teknologiske løsninger i bygget. I tillegg er systemet designet for både næringsbygg og boligbygg”.

Fremtidens eiendomsbransje involverer data, innsikt & sømløse integrasjoner.

“Bransjen vår er veldig regulert, man må bygge innenfor visse parametere og det er de samme prosessene som gjøres igjen, og igjen, og igjen. Veldig mange av disse prosessene kan digitaliseres og automatiseres”.

Ifølge Mathis er dette en stor mulighet for tech-selskaper:

“Vi har sett mange selskaper som fokuserer på bruk av data og innsikt, og Defigo er en slik løsning. Det er et ledd i en prosess som totalt sett kan gjøre byggebransjen bedre og mer effektiv”.

Les hele intervjuet med Mathis Grimstad på Defigo sin nettside.

Mathis Grimstad er administrerende direktør i Stor-Oslo Eiendom. Du kan følge ham på LinkedIn.

Powered by Labrador CMS