Transaksjon:

HISTORISK SUS: Statsbygg er nå i forhandlinger om å kjøpe Møllergata 15, som huser den historiske baren Justisen.
HISTORISK SUS: Statsbygg er nå i forhandlinger om å kjøpe Møllergata 15, som huser den historiske baren Justisen.

Staten punger ut for eiendommer i Møllergata

Så langt har Statsbygg handlet eiendommer for 156 millioner kroner i Møllergata. Statsforetaket ønsker å ha eierskapet til tomtene rett ved det nye regjeringskvartalet.

Publisert

Statsbygg har kjøpt Møllergata 11 for 44,5 millioner kroner, Møllergata 13 B for 38,5 millioner og Møllergata 13 for 73 millioner. Det fremgår av grunnbokinformasjon fra Kartverket. Samlet har Statsbygg dermed betalt 156 millioner kroner for de tre nevnte eiendommene.

SOLGT FOR 73 MILL: Møllergata 13
SOLGT FOR 73 MILL: Møllergata 13

Av postlisten til Statsbygg fremgår det også at virksomheten har sendt et tilbud på Møllergata 15, som huser den historiske baren Justisen. Estate Nyheter har ikke fått innsyn i disse dokumentene, men kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg sier at kjøpet av Møllergata 15 ennå ikke er avklart.

– Vi kan ikke ha andre virksomheter så tett inn på det nye regjeringskvartalet. Dette er i høyeste grad et sikkerhetsspørsmål, men det er også påkrevet av vi har eierskapet til disse tomtene slik at vi får bygget ut regjeringskvartalet, sier Njaa Aschim.

Møllergata 15 eies av Justisen Eiendom AS, som igjen eies av Pervez Akhtar Chodhary. Grunnbokinformasjon viser at selskapet kjøpte eiendommen da eiendomsmarkedet lå nede for telling i 1992. Prisen var da 3 millioner kroner for den supersentrale eiendommen.

SOLGT FOR 38,5 MILL: Møllergata 13 B
SOLGT FOR 38,5 MILL: Møllergata 13 B

Her er eiendommene som så langt er solgt:

Møllergata 13 ble solgt til Statsbygg for 73 millioner kroner. Selger var Møllergata 13 AS, som eies av Hajir Rafiei Rozbahani gjennom Parsam Invest AS. Møllergata 13 AS kjøpte eiendommen av Krosby Møbler i 2007 for 16 millioner kroner. I regnskapet for 2020 er salget inntektsført med 63,2 millioner kroner, mens leieinntektene samme år var på 2,0 millioner. Årsresultatet endte på 51,5 millioner kroner, og eieren tar ut et utbytte på 20,5 millioner. Blant leietakerne i Møllergata 13 var utestedet Sosialen.

SOLGT FOR 44,5 MILL: Møllergata 11
SOLGT FOR 44,5 MILL: Møllergata 11

Det har ikke lykkes Estate Nyheter å få kommentarer fra Hajir Rafiei Rozbahani.

Møllergata 13 B ble solgt til Statsbygg for 38,5 millioner kroner. Selger var Helga Egger Mathisen, som drev Galleri Pingvin i bygget.

– Vi hadde ikke lyst til å selge, men når vi først måtte gjøre det, fikk vi en grei behandling av Statsbygg. Vi jobber med å finne et nytt lokale for galleriet, sier Egger Mathisen.

Møllergata 11 ble solgt til Statsbygg for 44,5 millioner kroner. Selger var Krosby Møbler AS, som opprinnelig hadde kjøpt eiendommen for 14 millioner kroner. Etter 117 år i Oslo sentrum flyttet dermed møbelforretningen til Vinterbro.

Møllergata 11 i dag.
Møllergata 11 i dag.

– Det er jo litt vemodig, men sånn som utviklingen har blitt i byen med hensyn til trafikk og parkering, er vi nå glade for at vi er lokalisert på Vinterbro, sier daglig leder Henning Christoffer Krosby i Krosby Møbler.

Hva tenker du om prisen på 44,5 millioner kroner for eiendommen?

– Vi tenker at det var en realistisk verdi på bygget på dette tidspunktet etter en god forhandling med Statsbygg, svarer Krosby,

Statsbygg har ikke sett behov for å kjøpe Møllergata 9 og de andre eiendommene i retning av Karl Johans gate. Møllergata 9 eies for øvrig av Olav Thon Gruppen.

Powered by Labrador CMS