GLEDER SEG: Andreas Martinussen i Solon Eiendom er klar for vekstreise med den nye storeieren SBB.
GLEDER SEG: Andreas Martinussen i Solon Eiendom er klar for vekstreise med den nye storeieren SBB.

Solon Eiendom klar for vekst med SBB

Solon er klar for å bli en større aktør i det nordiske boligmarkedet med SBB som ny storeier.

Publisert

Ilija Batljans børsnoterte eiendomsselskap SBB kjøpte seg nylig opp til en eierandel på 83,36 prosent i Solon Eiendom og vil by på den norske boligutvikleren. I dag kom Solon med sin resultatrapport for tredje kvartal, og tallene viser at selskapet oppnådde 1,69 milliarder kroner i omsetning i årets første ni måneder og et driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på 193 millioner kroner.

I tredje kvartal solgte Solon Eiendom 114 enheter med en verdi på 712 millioner kroner, mot 124 enheter året før og 717 millioner i salgsverdi- 12 måneders rullerende salg er nå oppe på 4,6 milliarder kroner. Omsetning i tredje kvartal var 476 millioner kroner (IFRS), mens EBITDA var 32 millioner kroner.

– Vi er entusiastiske til at SBB har økt sitt eierskap i Solon videre. SBB har hatt en vekst i Norden som nesten har vært uten sidestykke, og vi tror dette vil komme Solon til gode på mange måter. Vi ser frem til å vokse sammen med SBB og er overbevist om at Solon, med SBB som en langsiktig eier, vil bli en enda større aktør i det nordiske boligmarkedet fremover, sier Solons CEO Andreas Martinussen.

Powered by Labrador CMS