REKORDYIELD I DRAMMEN: Drammen stasjon Business Center ble solgt til en skarp yield.
REKORDYIELD I DRAMMEN: Drammen stasjon Business Center ble solgt til en skarp yield.

Solgt for 740 millioner

Et DNB Markets-syndikat har kjøpt Bane NORs nye kontorbygg i Drammen til en yield på 4,5 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Det var i månedsskiftet januar/februar at det ble kjent at Bane NOR Eiendom skulle selge utviklingsprosjektene Quality River Station og kontorbygget Drammen stasjon Business Center. Men da koronaviruset Covid-19 rammet Norge, ble salget av hotellet lagt på is. Samtidig hadde Bane NOR Eiendom fortsatt håp om å få til et salg av kontorbygget på 13 000 kvadratmeter.

Nå er det klart at eiendommen er blitt solgt til et syndikat satt opp av DNB Markets. Prisen er 740 millioner kroner, som gir en yield på 4,5 prosent. Det er Pangea Property Partners som har vært selgers rådgiver. Advokatfirmaet Thommessen har vært juridisk rådgiver.

– Vi er veldig fornøyde både med salget og prosessen. Det har igjen vist seg at det er lønnsomt å satse på kvalitet og bærekraft i utviklings- og byggeprosessen, og at BREEAM-NOR-sertifisering er et viktig kvalitetsstempel, sier utviklingsdirektør Morten Austestad i Bane NOR Eiendom.

Drammen stasjon Business Center har lange leiekontrakter med virksomheter som Statens Vegvesen, Fylkesmannen i Oslo og Viken og KPMG. Årlige leieinntekter er 35 millioner kroner og 75 prosent av leietakerne er offentlige virksomheter.

Se Bane NOR fortelle om prosjektet her:

Powered by Labrador CMS