STERK VEKST: Katharina Hernæs, adm. direktør i Snøbyen AS, øker leieinntektene kraftig i selskapet.
STERK VEKST: Katharina Hernæs, adm. direktør i Snøbyen AS, øker leieinntektene kraftig i selskapet.

Snøbyen vil passere 100 mill. i leieinntekter til neste år

Med en bygningsmasse på 107.000 kvadratmeter og 56.000 kvadratmeter under utvikling, har Snøbyen blitt en av de største eiendomsaktørene i Lørenskog.

Publisert

– Team Snøbyen har jobbet målrettet med nye leietakere det siste halve året, og har nå sikret oss avtaler for ytterligere 26 millioner kroner, sier Katharina Hernæs, administrerende direktør i Snøbyen AS.

Dermed vil årlige leieinntekter for 2024 ende på 104 millioner kroner. Snøbyen består av 107.000 kvadratmeter eksisterende bygningsmasse og har 56.000 kvadratmeter under utvikling. Den innendørs skihallen utgjør 36.000 kvadratmeter av lokalene, i tillegg leier Snøbyen ut lager, hotell, forretningslokaler og til ulike idrettslag. Snøbyen har også den siste tiden bygget seg opp en kompetanse på lagring av kunst.

– Vi har i år signert flere lange leieavtaler med både offentlige og private kunstsamlinger. Kunst kan ikke oppbevares hvor som helst, og stiller høye krav til lagrene, både når det gjelder utforming, temperatur og sikkerhet. Vi har nå over 4000 kvadratmeter med lager for kunst. Vi har fortsatt litt kapasitet, og står klar til å bygge ut hvis behovet øker ytterligere, sier Snøbyen-lederen.

Snøbyen har blant annet inngått en betydelig avtale med Apotek 1 om leie av lager.

– Det er beliggenheten som gjorde at Apotek 1 valgte Snøbyen. Nærhet til hovedfartsårer og effektive veier til hele Oslomarkedet og Gardermoen er viktig for apotekbransjen. Vi har nå rundt 30.000 kvadratmeter med lager og logistikk, hvor alt er leid ut, sier Hernæs. Vi har mulighet til å bygge mer lager, så når vi får den rette leietakeren, kan vi utvide.

 Tidligere har Snøbyen inngått leieavtaler med blant annet Thon Hotels, Wang toppidrett, Norges skiforbund, Mammut, Jump Yard, Brav/ SWIX, Sport 1, Amer sports, Geberit og Villeroy & Boch.

– Vi er midt i en stor omstilling, og det er mye som ser veldig lyst ut for Snøbyen nå. Å få på plass en stor og økende leieinntekt sikrer en god drift, og er viktig for å kunne oppnå de høye ambisjonene våre for å utvikle Snøbyen til en destinasjon, og et godt sted å både jobbe og besøke, sier Hernæs. 

Snøbyen, som eies av Selvaag By, har utviklet moderne kontorer, lager, kurs- og konferansefasiliteter, hotell, trening og unike eventer og aktiviteter på tomten som ligger rett ved motorveien og kort vei fra Lørenskog jernbanestasjon.

Powered by Labrador CMS