Transaksjon:

OPPGRADERINGER: Eiendommene i Pedersgata har vært gjennom store oppgraderinger. Her representert ved Pedersgata 7-13.

Smedvig Eiendom inn i lokal eiendomsutvikler

Smedvig Eiendom har gått inn med 50 millioner kroner i ny egenkapital i Pedersgata Utvikling.

Publisert Sist oppdatert

Anders Ohm har slått seg opp som eiendomskongen i Pedersgata i Stavanger. Over flere år har Pedersgata Utvikling kjøpt den ene eiendommen etter den andre, og nå kontrollerer selskapet ca. 60 prosent av eiendommene i Pedersgata. Anders Ohm har eid litt over 50 prosent i selskapet.

Pedersgata Utvikling har startet en transformasjon av området, men for å kunne løfte dette videre har Ohm nå fått med seg Smedvig Eiendom på laget. Ifølge Stavanger Aftenblad har Smedvig Eiendom gått inn med 50 millioner kroner i Pedersgata Utvikling og sikret seg aksjemajoritet. Anders Ohm sier til avisen at emisjonen ble gjort for å gjøre selskapet bedre rustet til store investeringer.

– Vi kunne ikke gå til banken og låne alle pengene hver gang vi skulle kjøpe eller pusse opp et hus. Eiendomsbransjen er en langsiktig bransje, som ikke gir inntekter raskt inn igjen. Derfor hadde vi behov for mer egenkapital. Jeg har fått flere tilbud de senere årene. Jeg mener Smedvig er en god partner for det jeg ønsker å gjøre, nemlig å ruste opp Pedersgata, sier Ohm til Aftenbladet.

Pedersgata Utvikling eier rundt 25 eiendommer i Pedersgata og tilstøtende gater. Jostein Kalsheim i Smedvig Eiendom sier til Aftenbladet at aksjekjøpet er en måte å støtte opp om Ohms arbeid i Pedersgata.

– Dette er hans baby. Vi synes han har gjort en svært god jobb så langt, og vi vil at han skal drive selskapet videre, sier Kalsheim.

Powered by Labrador CMS