Transaksjon:

STOR DEAL: Totale investeringer i prosjektet blir på mange milliarder.

Utstillingsplassen kjøper 50 prosent av Smedvigs milliardprosjekt

Utstillingsplassen Eiendom har kjøpt 50 prosent av aksjene i Espern Eiendom fra Smedvig Eiendom. Nå skal de nye partnerne utvikle den nye bydelen i Hamar sammen.

Publisert Sist oppdatert

Espern Eiendom står bak utviklingen av en av Hamars mest sentrale og attraktive områder langs Mjøsa, kort vei fra jernbanestasjonen. Det kan bli bygd over 900 leiligheter i boligprosjektet med en samlet verdi på ca. 5 milliarder kroner. Det er ventet at reguleringsplanen for Espern Eiendom sitt område blir godkjent i Hamar kommunestyre på nyåret. Utbyggingen igangsettes så snart en bro står ferdig, estimert til høsten 2023.

– Dette er ikke bare et kjempespennende prosjekt for Utstillingsplassen, men også for Hamar. Vi starter nå det viktige arbeidet med detaljering av kvartalene, sier Tron Sanderud, styreleder i Utstillingsplassen Eiendom.

PARTNERE: Jo Simen Drågen (Utstillingsplassen Eiendom), Nils Olssøn Østby-Deglum (ULP), Anne Marie Laakso (Smedvig Eiendom), Ola Mørkved Rinnan (Espern Eiendom), Tron Sanderud (Styreleder ULP), Hedda Heier Hansen (ULP) og Elise Eriksen (Smedvig)

Han forteller at ambisjonen er å skape en hyggelig og levende bydel som blir et attraktivt sted å være både for Hamars befolkning og de som bor der.

– Bydelen skal ikke konkurrere med Hamar sentrum, men vil bli en spennende strandby med gangavstand til stasjonen og sentrum. Her ønsker vi å tilby fremtidsrettede og gode boliger for alle. Det blir ikke bare fokus på bo-miljø, men også bærekraft og energiforbruk. Med Mjøsutsikt, gode grøntarealer og masse sol ligger det meste til rette for en flott bydel, fortsetter Sanderud.

Anne Marie Laakso Aalstad i Smedvig Eiendom og Ola Mørkved Rinnan har vært prosjektleder fram til nå. De ser fram til at prosjektet nå kan bli realisert.

– Dette er et stort løft for oss, men det er tilfredsstillende at det største og mest attraktive prosjektet noensinne i Hamar nå har fått et styrket, lokalt eierskap, sier de to.

Hadrian Eiendom AS har vært engasjert som rådgiver for Espern Eiendom AS i forbindelse med transaksjonen.

Powered by Labrador CMS