SITE 4016: Nybygget ARK utgjør starten på transformasjonen av Åsen.

Rogalands nye senter for byggebransjen i gang

I dag åpner det første nybygget ARK på Site 4016 på Åsen i Stavanger. Smedvig Eiendom har ambisjoner å skape et eget sentrum for den regionale bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen i området.

 – Vi er stolte over å allerede ha samlet over 90 selskaper som deler vår lidenskap for innovasjon, digitalisering og bærekraft, og ser frem til å utvikle et levende klyngemiljø som vil drive bransjen fremover mot det grønne skifte, sier Rune Augenstein, eiendomssjef på Site 4016.

Til den offisielle åpningen av det første nybygget ARK kommer ordfører Sissel Knutsen Hegdal, studenter fra Godalen VGS og en rekke folk i eiendomsbransjen. ARK er det første bygget som står klart av en rekke bygg på området og utgjør starten på transformasjonen av Åsen. Smedvig Eiendom vil skape et eget sentrum for den regionale bygge-, anleggs- og eiendomsbransjen, hvor ARK blir selve samlingsplassen.

Site 4016 er ifølge Smedvig Eiendom et helhetlig konsept designet for å inspirere til innovasjon og samarbeid blant fagfolk i BAE-bransjen. I ARK finner man fasiliteter som bransjen har behov for, blant annet Sandkassen kunnskapssenter med bigroom, utsillingsplasser, faglige arrangementer, Håndverkeren restaurant og Umbraco treningsstudio.

ARK vil etter hvert få på plass sertifiseringene BREEAM Excellent og WELL Platinum. Alt av termisk energi leveres fra egen energisentral, og planen er at denne skal kunne levere energi til alle byggene på Site 4016 i fremtiden.

– For oss handler Site 4016 om menneskene, om å skape et fellesskap av visjonære folk som er dedikerte til å bygge fremtidens bærekraftige bygg. Vi har hentet inspirasjon fra hotellnæringen, og vårt dedikerte driftsapparat vil sørge for at hverdagen til våre leietakere blir så enkel og behagelig som mulig, sier Augenstein.

Site 4016 har et samarbeid med Godalen VGS og Ungt Entreprenørskap Roganland, hvor det legges til rette for at ARK blant annet skal fungere som et utvidet klasserom for salg-, service og reiselivselevene. I tillegg til teoretisk kunnskap, skal elevene også få praktisk erfaring gjennom deltakelse i virkelige prosjekter og oppgaver i bygget.

– Vi har valgt å kalle konseptet Godalen Gledesspredere. Initiativet har som mål å forme fremtidige talenter innen hospitality-bransjen. Her får elevene en unik mulighet til å lære om vertskap ved å ta en aktiv del i arbeidsmiljøet på Site 4016. Det er også tanken at Site 4016 skal være en arena der lærlinger og bedrifter kan møtes.

 

Powered by Labrador CMS