Karriere:

STARTER EGET: Anders Mehus Coucheron slutter i Hundholmen Byutvikling, .
STARTER EGET: Anders Mehus Coucheron slutter i Hundholmen Byutvikling, .

Slutter for å starte eget selskap

Etter åtte år i Hundholmen Byutvikling har Anders Mehus Coucheron bestemt seg for å slutte og starte eget firma.

Publisert

– Nå var tiden inne. Jeg hopper i det og starter nå egen bedrift for prosjekt, strategi og byutvikling, noe jeg har hatt lyst til å gjøre en stund. Jeg har hatt to arbeidsgivere til nå, Skanska og Hundholmen Byutvikling, er 45 år og kjente på magefølelsen at tiden var inne, sier Anders Mehus Coucheron til Hundholmens nettside.

Han har i flere år vært Hundholmen Byutviklings direktør for eiendomsutvikling, og er i dag leid ut til Molobyen Utvikling. Dette utviklingsselskapet er et samarbeid mellom selskapene Clemens Eiendom, Løvold Solution og Christian Jakhelln som skal bygge Molobyen i Bodø.

- Da var det samtidig en gyllen sjanse for å starte eget firma og heller jobbe for seg selv enn å være utleid fra oss. Jeg synes det er artig med folk som vil noe og støtter Anders ett hundre prosent, sier direktør Morten Jakhelln i Hundholmen Byutvikling.

Nå eller aldri

Begge mener timingen er perfekt. Alle store prosjekter som Coucheron har bidratt til de siste årene er ferdigstilt og han skal fortsatt jobbe med utvikling av Molobyen og etter hvert Geitvågen.

– Selv om han starter for seg selv vil samarbeidet med Morten, morselskapet Christian Jakhelln og driftsselskapet Hundholmen Byutvikling fortsette, heter det.

Årene med byutvikling og prosjekter som BIG Bodø Innovation Gate og Quality Choice Hotel Ramsalt vært svært lærerike for de to direktørene.

– Når jeg ser tilbake til 2013 da jeg ble kjent med Anders gjennom NAV-bygget der han representerte entreprenøren, husker jeg at jeg fikk sansen for måten vi jobbet på. Og jeg er glad jeg inviterte Anders til å jobbe for oss. Sammen har vi vært gjennom en sterk læringsprosess, skaffet oss gode nettverk og mye kunnskap om dette faget som byutvikling er, sier Jakhelln.

Søkende

Coucheron forteller om studieturer, innhenting av kunnskap utenfra og at det hele tiden har vært en tørst etter å lære fra de beste.

– Jeg hadde ikke vært her jeg er i dag uten Morten som har bidratt til å forme min kompetanse. Sammen har vi hevet blikket, reist ut for å se, tatt det hjem for så og sette det i en lokal sammenheng i Bodø. Vi har vært ekstremt søkende i alle prosesser disse årene med ambisjoner for byen. Miljøfyrtårnet BIG, verdens nordligste BREEAM excellent næringsbygg er et godt eksempel på det, poengterer han.

Powered by Labrador CMS