– Vi er positivt overrasket over markedet i Kongsberg, sier Pål Aglen.

Skanska ser lys i den mørke boligtunnelen og starter bygging

Nå er det Nova Park i Kongsberg som får byggestart etter positiv respons i markedet.

Publisert Sist oppdatert

I et nærmest stillestående nyboligmarked ser Skanska nå flere lyspunkter, og går i gang med sitt tredje boligprosjekt på kort tid. Nå skal Nova Park i Kongsberg bygges, ifølge en pressemelding.

– Vi er positivt overrasket over markedet i Kongsberg, ikke minst sett i lys av de krevende tidene som nyboligmarkedet generelt har vært inne i. Med Nova Park har vi truffet med riktig produkt til riktig pris. Vi ser at prosjektet er attraktivt i alle de tilgjengelige prisklassene – og at kjøperne oppfatter disse boligene som en trygg investering. Det ser vi som et godt tegn for markedsutviklingen videre, sier Pål Aglen som er konserndirektør for eiendomsutvikling i Skanska.

De totalt 120 leilighetene skal selges i tre trinn. Første trinn får 37 leiligheter fra 33 til 128 kvadratmeter som skal stå ferdig andre halvår 2026.

Kontrakten har en verdi på 200 millioner kroner og planlagt ferdigstillelse er satt til andre halvår 2026.

Grønt kvartal

Dette boligprosjektet skal forvandle det som i dag er en grå parkeringsplass til et grønt og attraktivt bomiljø. Nova Park blir det første delkvartalet i Skolekvartalet som også skal inneholde gatetun.

Boligene er tegnet av Code arkitektur som er kjent for moderne og nyskapende bygg. I Nova Park har de ønsket å forsterke byens grønne omgivelser ved å gjøre planter til en integrert del av fasaden.

Prosjektet er en del av Skanskas strategi for eiendomsutvikling, som ønsker å utvide sitt geografiske nedslagsfelt utenfor Oslo.

– Vi ser på Kongsberg som en svært spennende by i stor utvikling, med store muligheter. Det er vi åpenbart ikke alene om, siden vi tross krevede tider har oppnådd over 50 prosent salgsgrad i trinn 1, slutter Aglen som innen kort tid lanserer neste salgstrinn.

Pål Aglen er blant foredragsholderne på Boligdagene 2024, der han skal snakke om hvordan bygge rimeligere og bedre boliger.

Powered by Labrador CMS