BANKLÅN: Ivar Tollefsen-kontrollerte Heimstaden Bostad har fått på plass solid bankfinansiering for den tsjekkiske eiendomsporteføljen.
BANKLÅN: Ivar Tollefsen-kontrollerte Heimstaden Bostad har fått på plass solid bankfinansiering for den tsjekkiske eiendomsporteføljen.

Sikret seg 8,5 milliarder i finansiering

Heimstaden Bostad har fått inn 700 millioner euro i bærekraft-linket bankfinansiering.

Publisert

Det er gjennom de to tsjekkiske datterselskapene Heimstaden Czech s.r.o og Heimstaden Czech Pilsen s.r.o at den Ivar Tollefsen-kontrollerte boligutleiegiganten nå har sikret seg bankfinansiering på 700 millioner euro, tilsvarende 8,5 milliarder norske kroner. Hovedbank i konsortiet er UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, og de øvrige bankene er Ceska Sporitelna, Ceskoslovenska obchodni banka, European Bank for Reconstruction and Development (EBRD), Intesa Sanpaolo, Komercni banka, Raiffeisenbank, og Vseobecna uverova banka.

Lånet er knyttet opp til bærekraft, og Heimstaden Bostad skal bruke pengene på å støtte opp om bærekraftige investeringer som termisk isolasjon, installering av varmepumper og et fornybart skifte i porteføljen i Tsjekkia.

Heimstaden Bostad har over 42.500 boliger i Tsjekkia verdsatt til 26,1 milliarder svenske kroner. Med en verdi på 10.000 kroner per kvadratmeter, er porteføljen den som er lavest priset i Heimstaden Bostad-konsernet. I Tsjekkia kommer en drøy fjerdedel av leieinntektene fra regulerte boliger.

Powered by Labrador CMS