NY JOBB: Katharina Ræder Hernæs skal lede utviklingen av Snøbyen.

Den nye toppsjefen i Snøbyen

Katharina Ræder Hernæs fortsetter samtidig som administrerende direktør i Selvaags selskap Fornebu Brygge.

Publisert

I mai tok Katharina Ræder Hernæs over som administrerende direktør for Selvaag Bys utviklingsprosjekt Snøbyen på Lørenskog utenfor Oslo.

Hun fortsetter også som administrerende direktør i konsernets selskap Fornebu Brygge.

– Det viktigste jeg gjør i Snøbyen nå, er å få på plass flere leietakere som passer inn i helheten vi vil skape. Vi har etablert Norges fremste miljø rundt ski og sport, med Snø, to sportsbutikker, hovedkontorene til Brav og Amer Sport, flere aktivitetsleverandører, og skolen Wang Ung. Vi vi ha flere leietakere som utfyller disse, og andre som skaper verdi for nærområdet. I tillegg til å skaffe leietakere, jobber jeg med å øke trafikken til destinasjonen, påpeker hun.

Planen for bygulvet er få inn flere virksomheter som trekker folk i hverdagen.

– Vi vil ha en god matbutikk, noen flere serveringssteder og andre servicetilbud folk i nærheten trenger. Kommunene rundt Snøbyen vokser raskt, og vi tror mange vil sette pris på et nytt sted å handle og oppsøke for aktivitet.

Attraktive i konferansemarkedet

Hotellet som har direkte inngang til til Snø åpnet for et par uker siden og har allerede godt belegg. Det betyr at Snø og Snøbyen er tilgjengelig for folk i nærheten, for turister og for konferanse- og eventmarkedet.

Men starten var blytung, for Covid 19 ganske nøyaktig to måneder etter åpningen fikk Erna Solberg til å beordre nordmenn hjem. Så holdt anlegget åpent gjennom sommeren og høsten, før det ble stengt til sommeren 2021.

Millionene rant dermed ut i strie strømmer og resultatet de to første årene var minus 140 millioner kroner.

– Ja, vi var uheldige med timingen av Snø, men det er et fantastisk produkt som vi har stor tro på. Lokale idrettslag bruker stedet mye, og med hotellet åpnes helt nye muligheter. For et par uker siden kom 250 investment bankers hit fra Singapore for å stå på ski. Kombinasjonen hotell, servering, moro i bakken, isklatring og afterski så nær Oslo og Gardermoen, er attraktiv i konferansemarkedet, poengterer Ræder Hernæs.

Hun har til nå ledet en strategiperiode for Snøbyen hvor de har spisset retningen for destinasjonen. Organisasjonen teller rundt 30 personer.

Bygge destinasjoner

– Er du på vei ut av Fornebu Brygge etter hvert eller skal du lede begge selskapene?

– Slik aktiviteten i Fornebu Brygge er nå, er det fint å lede begge deler. Frem til nå hatt en intens periode i Fornebu Brygge og nylig ferdigstilt planforslaget. Vi går over i en annen fase hvor vi blant annet videreutvikler innhold og attraksjon. Prinsippet i prosjektene er dessuten det samme - bygge en destinasjon rundt en attraksjon slik Selvaag har bred erfaring med, sier hun.

Ræder Hernæs har lang erfaring i eiendom, finans og ledelse; blant annet som porteføljedirektør i AF Eiendom, med prosjektfinansiering i Pareto Bank, næringseiendomsmegler i Union og flere styreverv i eiendomsselskaper AF Gruppen var deleiere.

Hun tok over Snøbyen etter Erik Hammer.

Powered by Labrador CMS