Aktuelt:

BYGGER MER: CEO Sverre Molvik i Selvaag Bolig bygger flere boliger.

– Vi har flere boliger under bygging nå enn i fjor

Selvaag Bolig merker det urolige boligmarkedet, men det er fortsatt god lønnsomhet i prosjektene. Samtidig utsetter selskapet flere nye salgsstarter.

Publisert Sist oppdatert

Selvaag Boligs sjef Sverre Molvik melder om et kvartal med høy aktivitet, til tross for et langt tøffere boligmarked.

– Salget hittil i år har samlet sett vært tilfredsstillende selv om markedet har vært roligere på grunn av økt boliglånsrente og høyere generelle levekostnader. Det er god lønnsomhet i prosjektene, og vi har flere boliger under bygging nå enn vi hadde på samme tid i fjor, sier CEO Sverre Molvik.

Hittil i år har selskapet solgt 404 boliger netto, igangsatt bygging av 371 boliger og overlevert 438 boliger til kjøper. Ved utgangen av kvartalet hadde Selvaag Bolig 1.268 boliger under bygging med en samlet salgsverdi på 6,23 milliarder kroner. 73 prosent av disse boligene var solgt ved utgangen av kvartalet.

– Markedssituasjonen er imidlertid utfordrende, og høye byggekostnader har ført til at enkelte nye salgsstarter har blitt utsatt. Byggekostnaden er fallende og lavere nå enn før sommeren, men vi avventer nye salgsstarter til den kommer ytterligere ned. Vi har en sterk posisjon med over 400 boliger i salg og mer enn 750 boliger som kan legges ut for salg i løpet av første halvår.

I tredje kvartal hadde Selvaag Bolig en omsetning på 905.4 millioner kroner (IFRS) og et driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på 108,2 millioner kroner. Omsetningen er høyere enn i samme periode i fjor, mens EBITDA er ned over 80 millioner kroner. Før skatt tjente Selvaag Bolig 107,3 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS