LAVERE MARGINER: – Lønnsomheten er fortsatt god, men den har falt på grunn av lavere marginer i prosjektene som ble overlevert, uttaler administrerende direktør Sverre Molvik i Selvaag Bolig.

Selvaag Bolig: – Tilfredsstillende salg tross utfordrende marked

Ved utgangen av andre kvartal hadde Selvaag Bolig 1.018 enheter netto under bygging med en samlet salgsverdi på 5,5 milliarder kroner.

Publisert

Selvaag Bolig hadde driftsinntekter på 1.571 millioner kroner i første halvår, og justert EBITDA for perioden var 205 millioner kroner. Det er besluttet å betale et utbytte på 1,0 kroner per aksje for første halvår.

– Omsetningen var høyere i første halvår 2023 enn i samme periode i fjor. Lønnsomheten er fortsatt god, men den har falt på grunn av lavere marginer i prosjektene som ble overlevert, uttaler administrerende direktør Sverre Molvik i en melding fra selskapet.

På bakgrunn av resultatene har styret besluttet å betale et utbytte på 1 krone per aksje for første halvår 2023.

– Dette er lavere enn for samme periode i fjor, og reflekterer usikkerheten i markedet, sier Molvik.

I løpet av første halvår overleverte Selvaag Bolig 305 boliger, og ved utgangen av andre kvartal hadde selskapet 1.018 boliger netto under bygging med en samlet salgsverdi på 5,5 milliarder kroner. 68 prosent av disse var solgt ved utgangen av kvartalet.

– I første halvår overleverte vi om lag like mange boliger som i samme periode i fjor. Salget har vært tilfredsstillende til tross for utfordrende markedsforhold, men på grunn av høye byggekostnader har vi salgsstartet og igangsatt bygging av færre boliger enn vanlig. Vi har imidlertid planlagt flere nye salgs- og byggestarter i andre halvår, sier Molvik.

Powered by Labrador CMS