BYGGEKOSTNADENE PÅ VEI NED: Etter å ha utsatt inngåelse av entrepriseavtaler på grunn av høy byggekostnad, melder Selvaag Boligs CEO Sverre Molvik nå om fallende kostnader. Dermed har selskapet begynt å inngå avtaler igjen.

Selvaag Bolig: – Fortsatt god lønnsomhet

Selvaag Bolig selger færre boliger, men melder om fortsatt god lønnsomhet i prosjektene.

Publisert

Torsdag morgen la den børsnoterte boligprodusenten frem tallene for tredje kvartal. Bruttosalget fra 85 boliger med en salgsverdi på 543 millioner kroner. Til sammenligning var salget 102 boliger i fjorårets tredje kvartal med en salgsverdi på 554 millioner. Nettosalget var 77 boliger og det ble igangsatt bygging av 57 nye boliger. Driftsinntektene endte på 437 millioner kroner, mens driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) var 44 millioner kroner. Det gir en EBITDA-margin på 10,1 prosent.

– Lønnsomheten i prosjektene er fortsatt god, og selv om nyboligmarkedet har vært utfordrende har vi lykkes med å selge boliger for nesten to milliarder kroner hittil i år. Vi hadde flere gode salgsstarter i kvartalet, vi har en sterk posisjon med over 400 boliger i salg, og vi har ytterligere om lag 650 boliger som kan legges ut for salg i løpet av første halvår 2024 hvis markedet tillater det, sier CEO Sverre Molvik.

Høye byggekostnader har bidratt til at Selvaag Bolig har tatt grep for å få kontroll på prosjektene.

– Som tidligere kommunisert har vi utsatt inngåelse av entrepriseavtaler på grunn av høy byggekostnad. Vi opplever nå at kostnaden har falt. Vi har derfor inngått avtaler, og vil inngå flere fremover.

Powered by Labrador CMS