GODT POSISJONERT: Selvaag Boligs sjef Sverre Molvik har posisjonert selskapet under det siste årets uro i boligmarkedet.

Har kjøpt tomter som kan gi 800 nye boliger

Selvaag Bolig har brukt usikkerheten i markedet til å kjøpe nye tomter.

Publisert

Det kommer frem i selskapets resultatrapport for fjerde kvartal. I løpet av 2022 igangsatte selskapet bygging av 517 boliger og de har nå rundt 350 nye boliger for salg. Selvaag Bolig kan også starte salg av ytterligere 650 boliger i løpet av første halvår, forutsatt tilfredsstillende markedsforhold.

– I løpet av det siste året har vi kjøpt nye tomter i våre kjerneområder som kan gi om lag 800 boliger, som er noe mer enn det vi byggestartet. Vi har nå en tomtebank som kan gi om lag 11.000 boliger, og er således godt posisjonert for vekst når markedet snur, sier administrerende direktør Sverre Molvik.

I 2022 oppnådde den børsnoterte boligprodusenten driftsinntekter på 2,9 milliarder kroner og EBITDA justert for finanskostnader på 517 millioner kroner. Både driftsinntekter og EBITDA er lavere enn i fjor.

– Vi leverte gode resultater i 2022. Nedgangen fra 2021 skyldes at vi overleverte færre boliger til kunde i 2022 enn i 2021, men lønnsomheten i prosjektene og selskapet er god. Dette reflekteres i det foreslåtte utbyttet på 2 kroner for andre halvår, sier administrerende direktør Sverre Molvik.

I løpet av kvartalet igangsatte selskapet bygging av 146 enheter og ferdigstilte 160. Ved utgangen av året hadde selskapet 1.253 boliger med en samlet salgsverdi på 6,4 milliarder kroner under bygging, som er en økning på 183 millioner kroner fra forrige kvartal. 67 prosent av disse var solgt ved utgangen av året.

– Selv om salget i andre halvår ble negativt påvirket av høyere boliglånsrente og økte levekostnader, har vi lykkes med å selge nok til å kunne igangsette bygging av nesten like mange boliger som vi ferdigstilte. Det betyr at det det høy aktivitet i selskapet og at ordrereserven er på et solid nivå, sier Molvik.

Powered by Labrador CMS