OMPROFILERES: De fem danske eiendommene skal omprofileres til City Self Storage-merket.
OMPROFILERES: De fem danske eiendommene skal omprofileres til City Self Storage-merket.

Self Storage Group bruker 139 mill. på dansk satsing

Minilagerselskapet Self Storage Group kjøper Dit Pulterkammer for å satse i det danske markedet.

Publisert

Børsnoterte Self Storage Group (SSG) fortsetter veksten. Selskapet har tidligere ekspandert i Norge gjennom kjøp av både eiendommer og konkurrerende minilageraktører. Nå går SSG inn i det danske markedet. Selskapet har signert en avtale med Olav W Hansen A/S og Schur Finance A/S om kjøp av alle aksjene i Dit Pulterkammer Holding (DPK). Dermed sikrer SSG seg en regional aktør som har fem minilager-lokasjoner i Jutland-regionen og Aarhus-området. SSG betaler ca. 139 millioner norske kroner (eiendomsverdi).

DPK har utviklet fem ubemannede minilagre i Aarhus, Randers og Kolding og eier eiendommene selv. Porteføljen har et utleiebart areal på 9.300 kvadratmeter og oppnådde driftsresultat før avskrivninger i 2020 på 6,7 millioner danske kroner, tilsvarende 9,2 millioner norske kroner. Utleiegraden er 79 prosent.

Kjøpet utnytter det store potensialet for minilagring i Skandinavia, etter hvert som urbanisering og mindre boligareal gir økt behov for eksterne lagringsløsninger. For å hente ut disse mulighetene, har vi etablert en solid plattform for fremtidig vekst med prime lokasjoner og vi nyter godt av en smal og operasjonelt fokusert organisasjon som kan øke marginer og se etter videre vekst, sier CEO Fabian Søbak i Self Storage Group.

Han legger til at han forventer å forbedre utnyttelsesgrad, effektivitet og lønnsomhet når eiendommene blir en del av Self Storage Group og blir rebranded til City Self Storage.