MILLIARDSATSING: Utbyggingen skal gå over flere år.
MILLIARDSATSING: Utbyggingen skal gå over flere år.

Satser halvannen milliard lengst nord

Consto har fått med seg Norconsult, Multiconsult og LINK i kjempeprosjektet.

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke signerte Consto kontrakt med Finnmarkssykehuset HF om å bygge Nye Hammerfest sykehus, en totalentreprisekontrakt verdt 1,4 milliarder kroner. Nå har entreprenøren fått med seg rådgiverne Norconsult, Multiconsult og LINK arkitektur.  Sammen med Sykehusbygg skal de realisere det nye sykehuset, ifølge en pressemelding.

LES OGSÅ: På evig tomtejakt

De tre aktørene deltok sammen med Consto også i forprosjektet.

– Der utviklet vi sammen et kompetent team. Det er derfor svært gledelig å ha med partene videre i det videre arbeidet, sier prosjektsjef Jens Solvang.

LINK arkitektur er ansvarlig for arkitekturtjenestene.

LES OGSÅ: Vil gi sentrumshotellet mange nye etasjer

– Sykehuset er organisert med sammenbundne kuber tilknyttet vertikale trapp- og heisforbindelser, og er utformet for å skape korte avstander og god flyt mellom spesialfunksjoner. I tillegg er det lagt stor vekt på rause fellesarealer, sier Mette Dan-Weibel blant annet om deres bidrag.

LES OGSÅ: Vet ikke når gigantlageret skal bygges

Multiconsult Norge har i detaljprosjektet ansvar for prosjektering av all utvendig infrastruktur, geoteknikk og tiltak mot sjø, og bygningsmessige arbeider. Norconsult har ansvar for rådgivning og prosjektering innen fagene elektro, IKT, automatisering og VVS.

LES OGSÅ: Tollefsen har hytteplaner i sommerparadiset

Nye Hammerfest sykehus blir på drøye 33.000 kvadratmeter og skal romme spesialisthelsetjeneste, medisin- og sykepleierutdanning, legevakt og helsehus. Byggestart blir sommeren 2020, og ferdigstillelse er satt til 2025.

LES OGSÅ: Bygger fjellandsbyer for mange hundre mill