Aktuelt:

MIPIM 2022: Alle russiske eiendomsselskaper og -aktører er utestengt fra Mipim i år. Foto: © S. D'HALLOY / IMAGE & CO

Russland kastet ut av Mipim

Mipim-arrangøren «fordømmer sterkt den russiske invasjonen av Ukraina».

Publisert Sist oppdatert

Om rundt to uker løper eiendomsarrangementet Mipim av stabelen i Cannes i Frankrike. Mipim er verdens største eiendomsmesse, som tradisjonelt samler flere tusen eiendomsfolk fra hele verden. Mipim 2020 ble avlyst grunnet Covid-19, men bortsett fra dette året har arrangementet vært avholdt siden 1990-tallet.

På det meste har det vært mer enn 20.000 eiendomsfolk til stede under Mipim, som har gjort arrangementet til det største i Cannes ved siden av filmfestivalen i samme by.

Fjernet fra deltakerlisten

Så sent som i forrige uke var 42 russiske eiendomsselskaper registrert som deltakere til Mipim. Men nå er alle russiske selskaper og deltakere fjernet fra Mipim-oversikten. Arrangørselskapet RX bekrefter at det ikke blir noen russisk deltakelse under Mipim i år.

- RX står i solidaritet med folket i Ukraina, spesielt med våre ansatte over hele verden som har familie og venner i Ukraina, sier arrangøren og legger til at «vi står også i solidaritet med våre russiske ansatte som jobber under utfordrende forhold».

Den russiske tilstedeværelsen er vanligvis ganske synlig under Mipim. Av de mer enn 40 russiske selskapene som var påmeldt, hadde 14 hadde leid egen utstillerplass inne på det 22.000 kvadratmeter store konferanseområdet. Dette inkluderte også bystyret i Moskva, som skulle ha egen stand.

Mange av de russiske deltakerne som nå utestengt, er tilknyttet internasjonale selskaper, herunder Cushman & Wakefield, Chapman Taylor, EY, Morgan Stanley, PwC, CBRE og Knight Frank.

Mipim opplyser at deltakerlisten oppdateres jevnlig, i den forstand at det stadig jobbes for å luke ut selskaper og enkeltpersoner som omfattes av sanksjonene mot Russland.

Få påmeldt fra Norge

I henhold til Mipim er det nå registrert deltakere fra 100 land fordelt på 3800 selskaper.

Tidligere var det ikke uvanlig at flere hundre eiendomsfolk fra Norge besøkte Mipim, men i år er det langt mellom norske selskaper på deltakerlisten. Blant de som er registrert fra Norge er Arctic Securities, EGD Property, Formuesforvaltning, Scandic Hotels, Citybox Hotels og SEB Corporate Finance.

Powered by Labrador CMS