94 LEILIGHETER: Vario blir et bygg på åtte etasjer på Ensjø Torg, med 94 leiligheter på mellom 39 og 118 kvadratmeter. Illustrasjon: Vy/Eve.
94 LEILIGHETER: Vario blir et bygg på åtte etasjer på Ensjø Torg, med 94 leiligheter på mellom 39 og 118 kvadratmeter. Illustrasjon: Vy/Eve.

Rekord på Ensjø Torg

Skanska har hatt knallsuksess og rekord i kvadratmeterpris på Vario, deres siste boligprosjekt på Ensjø Torg.

Publisert

Vario skal bygges mellom Tigergården og Levahn Mek. på Ensjø Torg i Oslo. Skanska har stått bak alle prosjektene i umiddelbar nærhet, og har satt sitt preg på området. Vario er sist ut i rekken av prosjekter. – Vi gikk i salg i august og det har vært en stor suksess, med rekord i kvadratmeterpris på Ensjø Torg. Oppmerksomheten rundt prosjektet har vært stor og vi merker interesse for alle typer leiligheter. Mange av henvendelsene har også kommet fra familier med større barn, som ønsker et effektivt liv i byen, forteller Kristine Schaug Kaalen fra Skanska Eiendomsutvikling. Hun har vært ansvarlig for Vario.

Kaalen forteller at de har solgt solgte 20 leiligheter på salgsstart i august, og har per nå solgt 25 totalt. Dette er langt over deres forventing. På spørsmål om hva kvadratmeterprisen er for de solgte leilighetene ønsker hun ikke å kommentere disse, men sier at de er godt over 90.000 per kvadratmeter på Ensjø.

Mange ser på Ensjø som attraktivt

VARIO blir et bygg på åtte etasjer på Ensjø Torg, med 94 leiligheter på mellom 39 og 118 kvadratmeter.

– Vi la alle leiligheter ut i ett trinn – 94 leiligheter, fordelt over 8 etasjer. Felles takterrasse på toppen, i tillegg er det private takterrasser i 7. og 8. etasje. I første etasje ligger det et næringsareal som er tilrettelagt for servering, bar/restaurant. Der har vi flere spennende interessenter å jobbe med, og vi ser nå på ulike konsepter som kan passe inn på Ensjø, forteller hun og fremhever at det er tydelig at det er mange aktører som ser på Ensjø som et attraktivt sted å etablere seg.

– Både fordi transformasjonen fra bilby til boligby er på god vei, og mange har allerede flyttet til Ensjø, men også fordi med NRK-flyttingen blir Ensjø et større sentrum med stor persontrafikk gjennom døgnet og et serveringsted på selve T-banestoppet er attraktivt, fortsetter hun.

Nye behov under pandemien

Gjennom pandemien har Skanska erfart at boligkjøperne etterspør mer enn bare egen bolig. – Behovet for større arealer, gjerne som man deler med andre, oppleves som attraktivt.

Vi har derfor tatt et areal og utarbeidet det til et beboerrom. Ikke i tradisjonell forstand, til utleie for selskaper og styremøter. Men et rom som er innredet med hjemmekontorplasser og gode sittebenker langs vinduet. Her kan du plukke opp en god kaffekopp fra kafeen ved siden av, og jobbe deg gjennom dagen, mens myldrende menneskene går forbi, beskriver hun.

Familieleiligheter med 5 soverom

Kaalen er glad for at flere familier har henvendt seg til dem. Ikke kun småbarnsfamilier, men familier med litt større barn, som allerede lever i byen, og som ønsker et effektivt liv med kort vei til T-bane. Hvor barna selv kan hoppe på banen og komme seg til aktiviteter rundt om i byen, og hvor familielogistikken løses enklere ved at man bor omtrent på T-banestoppet.

– Vi har også hatt disse familiene i tankene når vi har tegnet ut leilighetene, og har blant annet noen unike store familieleiligheter med 5 soverom, forteller hun.

Prosjektet er, som alle andre Skanska Eiendomsutviklings prosjekter et miljøprosjekt og har som mål å bli sertifisert BREEAM-NOR Very Good.

– Skanska har bygget ut hele Ensjø Torg og når vi avslutter Vario har vi bygget over 630 leiligheter på Ensjø Torg. I tillegg har vi bygget ut store deler av Tiedemannsbyen, avslutter hun.

Powered by Labrador CMS