ANNUS HORRIBILIS
ANNUS HORRIBILIS

Recreate har solgt eiendommer for nesten 1 milliard

Recreate tapte 412,5 millioner kroner i fjerde kvartal. Siden oppryddingen startet for ett år siden, har selskapet solgt unna eiendommer for 915 millioner kroner.

– Vi møtte den ene stengte døren etter den andre fra banker og andre. Men vi har jobbet steinhardt og har fått tilliten til å jobbe med løsninger, sa Emil Eriksrød da han fortalte om jobben med å snu Recreate under Citykonferansen i begynnelsen av mars.

Kostnadskutt, salg av eiendommer og skyving på gjeld var blant tiltakene som Recreate har gjennomført de seneste månedene. Fredag morgen la det børsnoterte selskapet frem tallene for fjerde kvartal, som viste store nedskrivninger av eiendomsporteføljen. Selskapet tok tap på 267,8 millioner kroner på eiendommene i kvartalet og endte opp med et underskudd på 412,5 millioner kroner før skatt. Leieinntektene var 26 millioner kroner, en nedgang fra 31 millioner i samme kvartal året før. Recreate sitter nå på eiendommer verdsatt til 2,39 milliarder kroner og en rentebærende gjeld på 2,045 milliarder kroner (inkludert gjelden på eiendommer som er for salg).

Det seneste året har Recreate solgt eiendommer for 915 millioner kroner (Kammerherreløkka, Fornebuveien 1-3 and Inkognitogaten 33) og selskapet jobber med flere eiendomssalg.

Powered by Labrador CMS