SURVIVAL KIT: Emil Eriksrød i Recreate var del av panelet som diskuterte under overskriften Survival Kit for eiendom.

Emil Eriksød: – Vi møtte den ene stengte døra etter den andre

Emil Eriksrød i Recreate lettet på sløret etter noen tøffe måneder under Citykonferansen,

Publisert Sist oppdatert

Det var under overskriften Survival Kit for eiendom under Citykonferansen at Emil Eriksød i Recreate fortalte om kampen for å redde selskapet, som har slitt med høy gjeld og høye kostnader. Han fikk spørsmålet om hans selskap vil overleve vinteren av moderator Stig Bech.

— Jeg tror vi skal klare å overleve vinteren, selv om det så ut som vanskelige tider i fjor høst. Vi møtte den ene stengte døren etter den andre fra banker og andre. Men vi har jobbet steinhardt og har fått tilliten til å jobbe med løsninger, sier Eriksrød.

Han viser til at de fleste pilene hadde pekt oppover i mange år.

– Vi hadde mange prosjekter og rigget oss for vekst. Da vi opplevde et marked som bare sa bråstopp, måtte vi gjøre mye annerledes. Vi fikk et par kansellerte transaksjoner i fleisen som gjorde at vi så at vi ville få problemer med cashen vår.

– Kunne dere gjort noe annerledes, spurte Stig Bech.

– Ja, kunne vi gjort noe annerledes? Det er vanskelig å si, men vi hadde 40 prosent rentesikring, vi kunne kanskje hatt 60. Vi hadde også kjøpt et byggg og så var vi dager unna et salg som gikk skeis. Vi har tatt tøffe grep, gjort nedbemanning, og vi solgte eiendommer, sier Eriksrød.

Samtidig så sover Eriksrød godt.

– Det er det mange som spør meg om jeg sover godt, og det gjør jeg. Men det er trolig en kombinasjon av at jeg har et godt sovehjerte, og at jeg har jobbet så lenge at når jeg ser ei pute, så sovner jeg, sier Eriksrud.

Powered by Labrador CMS