RAMSALT: Slik skal resultatat bli av den store utbyggingen på havna. Ill.: LPO arkitekter
RAMSALT: Slik skal resultatat bli av den store utbyggingen på havna. Ill.: LPO arkitekter

Ramsalt begynner å ta form

– Det kan være vanskelig å forestille seg, men dette kommer til å bli en helt ny bydel.

Publisert Sist oppdatert

Direktør Anders Mehus Coucheron i Hundholmen Byutvikling varslet vyer for et par år siden, da han orienterte om byggeprosjektet til 700 millioner kroner i Sjøgata 29-33. Og det handler om mer enn bare boliger.

– Det er nødvendig å gjøre sentrum til en destinasjon i seg selv. Det er ikke nok å bo her, det må også være en grunn til å bruke sentrum, poengterte direktøren.

LES OGSÅ: Skal bygge for milliarder

Ramsalt er navnet på det opp til ti etasjer høye og 16.700 kvadratmeter store prosjektet som bygges på kaia i Bodø sentrum. Dette skal bli en moderne og urban bydel, noe beboerne i de 105 leilighetene, et bakeri, flere barer, butikker og restauranter skal sørge for.

– Vi nærmer oss 70 solgte leiligheter nå. Første byggetrinn skal leveres rett over nyttår, så kommer andre trinn rundt påsketider, sier daglig leder Pål Martin Arntzen i DnB Eiendom.

– Kan vi kalle det en suksess så langt?

– Med tanke på den sterke konkurransen i sentrum er vi fornøyde. Det har vært en veldig vekst i Bodø de siste fem årene med fem prosjekter i denne størrelsen – og da snakker vi om innen en radius på et par kilometer. Men vi har stor tro på Ramsalt og utbygger har en klar tanke om å skape en destinasjon, påpeker han.

LES OGSÅ: Kjøper 25 mål kremtomt

Arntzen forteller at alle reiselivsaktørene i byen skal tilby sine tjenester fra et felles kontor i Ramsalt. Turistforeningen skal også inn, og beliggenheten på kaia gjør at alle passasjerer fra Hurtigruten og cruiseskipene vil vandre forbi.

– Ramsalt får et servicetilbud ingen andre kan tilby, og vi tror det vil trekke mange mennesker hit. I tillegg jobber eierne med en langsiktig plan om å bygge et flytende badebasseng i sjøen rett utenfor og ei gjestehavn for båter, sier han.

Leilighetene i Ramsalt koster fra 3,4 til 9,9 millioner kroner. Snittprisen i prosjektet ligger på snaut 60.000 kroner kvadratmeter, noe som var blant det dyreste da det ble lansert for tre år siden.

– I dag derimot er dette meget gunstige priser. Det nyeste boligprosjektet som er presentert i byen ligger på over 70.000 kroner, poengterer Arntzen.

LES OGSÅ: Flytter containerne ut av byen og bygger bologer i stedet

– Hvem flytter til Ramsalt?

– En overvekt av 50+ hittil, for det meste lokale folk. Vi ser det samme her som andre steder i landet at foreldre flytter ut av husene sine tidligere enn før etter at barna er ute. Men vi har også solgt mindre leiligheter til en del yngre mennesker.

– Hva med tiden fremover, er det behov for flere leiligheter i Bodø?

– Helt klart, det er mange folk i byen som ikke har tenkt tanken på å flytte inn i leilighet ennå. Men det er en helt annen sak om et år eller to. At salgstakten bremser litt opp med så mange leveranser vi har sett her i det siste er helt naturlig, og det vet alle aktørene. Vi er imidlertid fornøyd med salget de siste månedene. Det vil uansett ta litt tid å bygge opp igjen en sånn etterspørsel vi har sett her, men den kommer slutter han.