Utvikling

Kjøper 25 mål stor kremtomt

Stor-Oslo Eiendom har store boligplaner langs Nitelva.

BOLIGER: Stor-Oslo Eiendom kjøper 25 mål ved Nitelva. Foto: Nye Bilder
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Stor-Oslo Eiendom kjøper til sammen fem eiendommer med overtakelse 30. august 2019. Akershus Eiendom står bak transaksjonen etter å ha samlet de tidligere grunneierne om et felles salg og tilrettelagt en avtale mellom partene, ifølge en pressemelding.

Skjærvaveien 22-38 utgjør en av de siste helhetlige transformasjonsområdene langs Nitelva. Lager og industribygg skal vike for boliger og forretninger i en ny bydel som forbinder sentrumskjernene av Lillestrøm og Strømmen.

LES OGSÅ: Synes det er for dyrt

– Dette er en utviklingstomt med store muligheter som passer oss godt. Her skal vi skape et attraktivt boligområde for de som søker nærhet til både sentrum og natur. Fremtidens beboere får tursti rett utenfor døren og gode rekreasjonsmuligheter langs elven, og samtidig gangavstand til kollektivknutepunkt, arbeidsplasser og butikker, sier adm. dir. Mathis Grimstad, i Stor-Oslo Eiendom.

Eiendommene er i den nylig vedtatte kommuneplanen for Skedsmo avsatt til bolig, tjenesteyting og forretninger. Nabotomten i nord er eid av USBL og er under regulering til bolig. Bebyggelsen i sør har kommunen avsatt til skoleformål. 

LES OGSÅ: Vil bygge boligblokk i bakgården

– Vi tror mange har ventet på at det skal skje en utvikling i dette området. Nå skal vi sammen med kommunen starte en reguleringsprosess som skal legge til rette for å utvikle et boligområde med servicefunksjoner og butikker, påpeker Mathis Grimstad.

Milliardprosjekt med 950 boliger (+)
Bolig
Endelig stiger leieprisene på Forus
Aktuelt
Tror på ytterligere leieprisvekst
Aktuelt
NRP med kjempekjøp i Ålesund (+)
Transaksjoner
Ukens tips: Grunnbok og matrikkel stenges
Juss
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Oppkjøp skaper nordisk gigant
Transaksjoner
Ny utleiesjef i Höegh Eiendom
Karriere
Bonum tilkjent erstatning etter smell i luksusprosjekt (+)
Analyse
Gir ikke opp Aker BP
Aktuelt

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.