Bolig:

50/50: Edgar Haugen-selskapet Ragde Eiendom AS og Trolltun Investering AS står bak prosjektet på 50/50-basis.

Ragde Eiendom og Trolltun Investering med felles boligprosjekt på Majorstuen

De to aktørene ønsker å utnytte eiendommenes potensial til fortetting, og tilrettelegge for flere sentrumsnære boliger med gode arkitektoniske og miljømessige kvaliteter.

Publisert Sist oppdatert

På vegne av Majorstuveien 5b AS har Meinich Arkitekter bestilt oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for Holmboes gate 8 / Majorstuveien 5B. Det nevnte selskapet eies av Ragde Eiendom AS og Trolltun Investering AS på 50/50-basis.

– Vi har jobbet sammen om dette prosjektet i 2 år, og det har ligget som en forutsetning at vi skal eie dette 50/50. Dette er jo en reguleringssak, slik at det er et langt lerret å bleke, men vi er optimister og synes dette er et fint prosjekt, sier Jan Terje Skalmerud i Trolltun Investering AS.

Holmboes gate 8 er et bygg på 8 etasjer med småleiligheter som beholdes slik det er i dag. I tillegg er det garasjer /carporter på begge eiendommene som vil bli revet.

– Bakgrunnen for prosjektet er å utnytte eiendommenes potensial til fortetting, og tilrettelegge for flere sentrumsnære boliger med gode arkitektoniske og miljømessige kvaliteter. Dette er i tråd med kommunens byutviklingsstrategi med ønske om bolig fortetting nær jobb, forretninger og kollektivtransport. Det er også et ønske om å kunne utvikle sentrumsnære varierte boligtyper som kan bidra til et levende og attraktivt boområde, skriver Meinich Arkitekter i henvendelsen til PBE.

Ifølge arkitektselskapet fremstår området i dag som noe rotete og fragmentert med varierende bygningstypologi, en blanding av punkthus, karrébebyggelse og villaer. I tillegg består store deler av eiendommene av asfalterte flater og garasjer.

– Prosjektet vil muliggjøre en forsterkning av by- og gatestrukturen, og ikke minst en betydelig økning av grønnstruktur med et stort uteoppholdsareal på bakkeplan. Dette vil forbedre den blågrønne strukturen i området, og derved også redusere klimagassutslipp. Bymessig vil det bidra til at man får et gjennomgående grøntdrag fra Prof. Dahls gate og opp til Holmboes gate. Målet er å kunne skape en bymessig fortetting med høy kvalitet.

Området ønskes i sin helhet regulert til boligformål med tilhørende parkering under bakken. I henvendelsen til PBE skisseres det 39 nye boliger (90 inklusive de eksisterende enhetene på planområdet).

Nybygget er plassert med fasadeliv i eiendomsgrensen ut mot Ulfstens gate for å forsterke gatestrukturen. Det er videre plassert lengst syd på eiendommen i grensen mot Prof. Dahls gate 19B «slik at man kan få best mulig og samlede uteoppholdsarealer».

I vest er bygget trukket 17 meter fra eksisterende bebyggelse i Majorstuveien 5 og 7, og gradvis avtrappet slik at avstandskrav opprettholdes og det blir gode lys og solforhold.

Toppetasjen er inntrukket, både for å dempe høydevirkningen og for å følge samme prinsipp som på nabobyggene.

Uteoppholdsarealet er plassert på bakkeplan over garasjekjeller lengst vest på eiendommen; dette blir på samme nivå som Holmboes gate, og er planlagt utformet med høy kvalitet og gode lekearealer.

– I tillegg planlegges det for et uteoppholdsareal på tak med parsellhager, bikuber, busker og trær som vil være med på å styrke den blå grønne strukturen og kunne være et hyggelig samlingspunkt for beboerne med fantastisk utsikt over byen.

Det nye bygget får 7 tellende etasjer, mens eksisterende bygg er altså er 8 etasjer. På grunn av bedre takhøyde i etasjene, nyere krav til isolasjon, etc., blir begge byggen like høye.

Powered by Labrador CMS