LANDEMERKE: Stjernebygget i Sarpsborg står foran store endringer i året som kommer. Ill.: SE-Arkitektur
LANDEMERKE: Stjernebygget i Sarpsborg står foran store endringer i året som kommer. Ill.: SE-Arkitektur

Pusser opp for 70 millioner

I januar kjøpte Tommy Heggenes det såkalte Stjernebygget i Sarpsborg for 14,5 millioner kroner. Nå vil han bruke minst fem ganger så mye på å pusse opp det kjente landemerket.

Publisert

Kontorbygningen som er fra 1965 var Borregaards hovedkontoret til 2015. Så tok altså Tommy Heggenes via selskapet Vingulmark Eiendom over det nær 4.000 kvadratmeter store bygget etter nyttår, og han har planer om å rehabilitere det i tillegg til å bygge på 800 kvadratmeter inkludert kantine på taket og heis. Her skal det gjøres rom for 250 arbeidsplasser, men først skal innmaten fra 1960-årene byttes til dagens standard.

– For å gjøre bygget tipp topp moderne skal alt rives til betongskjelettet. Rundt ett års arbeid og 70-80 millioner investerte kroner er nok det som skal til før dørene kan åpnes for nye leietakere i løpet av 2020, sier Heggenes til Metra Eiendomsmegling som meglet salget.

Det er mangel på sentrumsnære lokaler med høy standard i Sarpsborg. Fra Stjernebygget er det 900 meter til Sarpsborg torg, 300 meter å gå til bussen og tre minutter med bil til E6.

LES OGSÅ: Ønsker samarbeid med Volvat medisinske senter

– Innvendig får leietakere muligheten til å være skreddersy lokalene etter eget behov. Derfor ønsker vi allerede nå å få leietakere på banen, slik at de er med i prosessen så tidlig som mulig. Rammesøknaden er godt i gang og vil bli sendt inn til kommunen i mai, sier Heggenes.

Det er SE-Arkitektur i Bergen som skal stå for transformeringsjobben.

Powered by Labrador CMS