Bolig:

TVILSOMT: Det spørs om Solid Prosjekt noen gang kommer til å bygge disse boligene.

Prosjektet til 100 mill kan ende med å bli på tegnebrettet

Eiendomsutvikleren vil bygge boliger rett utenfor Gamlebyen. Fylkeskommunen mener prosjektet er for stort.

Publisert

Solid Prosjekt i Fredrikstad har lenge ønsket å bygge boliger på ei 13 dekar stort tomt på det åpne slettelandskapet like utenfor Gamlebyen. I april i år sendte de inn forslag til detaljregulering for en bit av området som kalles Byens marker.

- Planforslaget innebærer 31 rekkehus og leiligheter. Rekkehusene er utformet med utgangspunkt i den tradisjonelle trehusbebyggelsen i gamle Fredrikstad. Boligene oppføres i to- og tre etasjer, heter det blant annet fra plankonsulenten AART architects.

LES OGSÅ: Vil bygge 250.000 kvm

I planutvalget rett før sommerferien sørget Ap og Frp for flertall for kommunedirektørens forslag, nemlig å sende forslaget på høring og til offentlig ettersyn. Høyre, Sp og MDG satte seg på bakbeina. Den borgerlige siden sa rett ut at i et leserinnlegg i lokalpressen at de vil legge strengt jordvern og hensyn til kulturminner og kulturlandskapet til grunn for forvaltningen av området.

- Nå er tiden for å bevare de få delene av Byens marker som vi har igjen. En utbygging slik vi ser den presentert, vil være et uopprettelig inngrep i jordbruksarealet. Vi ønsker at området tas ut av arealdelen som et fremtidig utbyggingsområde, uttalte de.

Allerede i reguleringsvarselet signaliserte Viken fylkeskommune at 31 boenheter ville være et stort inngrep i landskapet. Nå har fylkesrådet sagt sitt.

LES OGSÅ: Selger til Ragde

- Viken fylkeskommune har forståelse for at det er behov for å utnytte sentrumsnært område i henhold til formålet- fremtidig boligbebyggelse. Fylkesplanen har klare føringer for tiltak i område med verneverdig kulturmiljø. Disse føringene er etter fylkesrådets vurdering ikke godt nok ivaretatt, heter det blant annet i deres vedtak.

Rådet understreker at Solid Prosjekts plan er for stor.

- Hensynet til kulturmiljø og jordvern taler for at antallet boenheter reduseres og at

planområdet begrenses, påpeker de uten å nevne et akseptabelt antall.

Daglig leder Kim André Johansen i Solid Prosjekts eiendomsutvikling sier at hele prosjektet nå står i fare for å bli skrinlagt.

LES OGSÅ: Selger Stokke Senter

- Vi har opsjon på å kjøpe tomta, men prisen forutsetter at vi bygger 31 enheter. Enn så lenge vet vi ikke nok om hvor mange enheter vi kan få bygge. Nå må vi vurdere situasjoneSn, men det ligger at til at vi trekker opsjonen hvis vi ikke får gjennom vårt ønske, påpeker han.

- Er det uaktuelt for dere å bygge færre enn 31?

- Det er det antallet vi klarer å gjøre butikk med. Hva som eventuelt skjer hvis vi trekker oss må grunneierne ta stilling til, sier han.

Johansen virker ikke veldig fornøyd med den politiske behandlingen av saken.

- Dette området er avsatt til boligformål i arealplanen og er blitt behandlet flere ganger i kommunen. For oss er forutsigbarhet fra politikerne svært viktig, og vi synes derfor det er merkelig at de først setter av et boligområde for så å trekke seg, sier han.

Noe eksakt investeringsbeløp for det ønskede prosjektet har Johansen ikke, men han sier at det trolig passerer 100 millioner kroner med alle de 31 boligene.

LES OGSÅ: Får ros av byantikvaren

- Hva skjer videre i saken nå?

- Vi har planer om et nytt møte med administrasjonen for å høre deres synspunkter. De har vært støttende til oss hele veien og forholdt seg til arealplanen som ligger på bordet. Så får vi ta det som det kommer, poengterer han.

Powered by Labrador CMS