LITE KONKRET: Tone Tellevik Dahl mener Hurdalsplattformen er for liten konkret innenfor det som gjelder eiendomsbransjen.
LITE KONKRET: Tone Tellevik Dahl mener Hurdalsplattformen er for liten konkret innenfor det som gjelder eiendomsbransjen.

– Positive anslag, men…

Norsk Eiendom mener det er mye positivt i Hurdalsplattformen til den nye regjeringen, men savner mer konkrete tiltak for eiendomsbransjen.

Publisert

Norsk Eiendoms adm. direktør Tone Tellevik Dahl håper den nye regjeringen vil bidra til å legge til rette for at eiendomsbransjen skal fortsette med klimaløftet. Hun vil også ha et enklere og mer effektivt planarbeid for å sikre boligbygging. Hun er relativt positiv til den nye regjeringens plattform.

– Innenfor klima er det kommet vel mye fokus på nye typer arbeidsplasser fremfor dagens største sysselsetter, nemlig byggenæringen. Men jeg ser de skal se på avgiftene som et virkemiddel, noe som er positivt med tanke på vårt forslag om å fjerne dokumentavgiften på grunnmur og bærende konstruksjoner, slik at det blir mer lønnsømt å bevare. Det er også positivt at de stadfester at boligbyggingen i tettbygde strøk skal styres etter knutepunktprinsippet, samt at de ser på muligheter for bedre statlig koordinering i planarbeidet og færre statlige innsigelser, sier Tellevik Dahl til Estate Nyheter.

– Vi litt skuffet over at Hurdalsplattformen er lite konkret på tiltakene for eiendomsbransjen, særlig på klima og miljø, men er klare for å bistå med kompetanse og konkrete tiltak fremover, sier Tellevik Dahl.

Powered by Labrador CMS