3500 ARBEIDSPLASSER: Nå jobber det 3500 mennesker på gamle Myrens Verksted
3500 ARBEIDSPLASSER: Nå jobber det 3500 mennesker på gamle Myrens Verksted

Trykker penger ved Akerselva (+)

Eiendomsvirksomheten på det gamle Myrens Verksted er blitt en pengemaskin for Alexandra M. Angelil. De siste fem årene har Myren Eiendom tjent over 400 millioner kroner før skatt.

Publisert

I gamle dager var Myren Verksted en industristorhet ved Akerselva. Virksomheten, som ble etablert av Brødrene Jensen i 1848, produserte de første norske turbinene og dampmaskinene allerede før 1860. I 1873 jobbet det 350 personer på Myrens Verksted og på det meste var dette arbeidsstedet til 3000 arbeidere.

Men etter hvert ebbet industrieventyret ut, og da Kværner avsluttet industrivirksomheten på Myrens Verksted i 1988, gjennomførte de en gradvis konvertering fra verksted og produksjon til lager. I 1997 kjøpte en gruppe investorer eiendommen av Kværner og etablerte Myren Eiendom AS. Nå er det Alexandra M. Angelil som eier eiendomsselskapet.

I stedet for en levende industrivirksomhet sentralt i Oslo, har Myren Eiendom blitt et aldri så lite eiendomseventyr, med en rekke leietakere i ulike bransjer. Fordelt på 77 000 kvadratmeter jobber det nå 3500 arbeidere hos 75 leietakere i Myren Eiendoms lokaler. Blant leietakerne er NRK Østlandssendingen, Elektroskandia, ITV Studios Norway og Eventyrfabrikken.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.