KRAFTSENTER: Fjordbyen sikter høyt med tane på fremtiden.
KRAFTSENTER: Fjordbyen sikter høyt med tane på fremtiden.

Skal bygge 76.000 kvadratmeter. Startskuddet går til høsten (+)

Visjonen er å skape Europas mest komplette helse- og omsorgsklynge for utdanning, forskning, behandling og næringsutvikling.

Publisert

Når Drammen sykehus står ferdig om noen år på Brakerøya, blir det selve motoren i det som skal bli en stor helseklynge. Den største grunneieren på Lierstranda, Eidos Eiendomsutvikling, står bak Drammen Helsepark sammen med partner Bane NOR Eiendom.

- I reguleringsvedtaket for sykehus og helsepark som er vedtatt av bystyret i Drammen og kommunestyret i Lier, inngår bygging av ny legevakt og helsehus. Vi har derfor regulert inn begge funksjonene i helseparken. I vår dialog med Drammen kommune har vi sagt vi kan bygge legevakt og helsehus på skreddersøm og at kommunen gjerne kan kjøpe bygget når og hvis den ønsker. Fra vår side er det ment som en utstrakt hånd og en garanti for at legevakt og helsehus er på plass den dagen sykehuset åpner. Vår løsning er fleksibel og lite kostnadsdrivende for kommunen inntil et eventuelt kjøp, sier Gøril Bergh som er påtroppende daglig leder i Drammen Helsepark.

Bergh begynner i jobben 1. mars, og hun bekrefter at grunnarbeidet i helseparken starter til høsten.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.