Transaksjon:

SELGES: Eiendommen er en av få igjen av sitt slag i byen.
SELGES: Eiendommen er en av få igjen av sitt slag i byen.

Praktvillaen til salgs for n´te gang

Eiendommen fra 1915 er en av svært få i sin klasse igjen i byen, men har skiftet eiere flere ganger de seneste årene.

Publisert

Villa Alvim har på få år vært solgt flere ganger. Den tidligere gruvetoppen Jan Vestrum for eksempel, eide og pusset opp den rundt 1.000 kvadratmeter store eiendommen i Holmenveien 21 på Vinderen i Oslo, før han solgte den til eiendomsutvikler Hans-Fredrik Bassøe og kona i 2014.

De la den ut for salg to år senere for og ba om 49 millioner kroner. I 2017 kjøpte selskapet Villa Alvim eiendommen, et selskap som eies av Oslo-baserte Fauna Eiendom.

Nå vil de ha 55 millioner for den herskapelige eiendommen som for tiden leies av den pakistanske ambassaden for 2,4 millioner kroner i året.

- Fauna Eiendom ved Rasmus Os kjøpte villaen fordi det er en unik eiendom og de mente det var et godt kjøp. De startet på et utviklingsarbeid der og fikk tillatelse til å gjøre den om til leiligheter. Men så banket ambassaden på døra og da valgte de å leie ut, sier Anders Langtind i Privatmegleren.

Gul liste

Bare timer etter han la eiendommen ut for salg har han notert seg to interessenter – en investor som vil plassere penger og fortsatte leieforholdet, og en privatperson som vil bruke den som bolig.

- Huset er ikke fredet, men står på gul liste. De som kjøper en slik eiendom er over gjennomsnittlig interessert. Tillatelsen til å bygge om varer ut året, men jeg håper det er en bemidlet familie som kjøper den for å bo der selv. Den fantastiske eiendommen fortjener det. Men ambassaden har noen år igjen av kontrakten og det skal vi respektere. Dessuten ønsker de å forlenge avtalen - som gir eieren en god cash flow, påpeker han.

- Er dette en type eiendom som vanligvis selges i private kanaler og dermed ikke havner i det åpne markedet?

- Ja, det skjer ofte. Men jeg prøver å legge ut alt i markedet siden det alltid vil være noen der ute som ikke står på være lister. Det er best at så mange som mulig vet at den er til slags, poengterer Langtind.

Powered by Labrador CMS