PERSONLIG ANSVAR: Den daglige lederen i byggefirmaet nektet for å ha signert for personlig garantiansvar. Ikke avgjørende at avtalen er undertegnet, mener Borgarting lagmannsrett. 
(Ill. foto: Shutterstock)
PERSONLIG ANSVAR: Den daglige lederen i byggefirmaet nektet for å ha signert for personlig garantiansvar. Ikke avgjørende at avtalen er undertegnet, mener Borgarting lagmannsrett. (Ill. foto: Shutterstock)

Modulhus-leverandør må punge ut til finansprofil (+)

Investoren Morten Sundstø har for andre gang vunnet frem i en milliontvist mot en ferdighusleverandør. Nå er også den daglige lederen i byggefirmaet dømt til å betale.

Publisert

Estate Nyheter omtalte i fjor rettstvisten mellom den tidligere aksjeanalytikeren Morten Sundstø og den daglige lederen i det litauiske selskapet TBC Hus OÜ. Saken dreier seg i korthet om at Sundstø gjennom sitt eiendomsutviklingsselskap Bjørgvin Vekst har krevd erstatning for mangelfull og sen levering av et modulhusprosjekt.

I april i fjor avsa Oslo tingrett fraværsdom mot TBC Hus OÜ grunnet oversittet tilsvarsfrist. Selskapet ble dømt til å betale saksøker 5.402.616 kroner i erstatning og 159.720 kroner i sakskostnader.

Sundstø og Bjørgvin Vekst AS anket tingrettsdommen. Borgarting lagmannsrett har i en ny rettsavgjørelse kommet til at den daglige lederen i TBC Hus OÜ også er ansvarlig for kravet fra Bjørgvin Vekst.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.