Artikkelforfatterne er partner Jarle Edler og advokatfullmektig Vetle Eckhoff i Bing Hodneland.
Artikkelforfatterne er partner Jarle Edler og advokatfullmektig Vetle Eckhoff i Bing Hodneland.

Kan håndverkere bli bundet av prisoverslag? (+)

Hvis det er gitt et prisoverslag for håndverkertjenester, kan det oppstå spørsmål om dette er bindende som en kostnadsramme for håndverkeren. En ny dom viser hvor tydelig håndverker må formulere seg for at et estimat ikke skal anses som bindende.

Publisert Sist oppdatert

Det er mange boligeiere som særlig det siste året har pusset opp boligen, og ofte er det forholdsvis konkrete og stramme budsjetter. Det er derfor i et slikt tilfelle viktig å ha forutberegnelighet og kontroll over kostnadsnivået på tjenestene.

Ved innkjøp av håndverkertjenester kan det få store økonomiske konsekvenser hvilken vederlagsmodell partene avtaler. En avtale hvor forbruker betaler for påløpte timer og materialer kan i verste fall føre til at forbrukeren sitter igjen med store kostnadsoverskridelser. Totalkostnaden kan potensielt bli så omfattende at forbruker enten ikke ferdigstiller eller får finansielle utfordringer.

Gjengs pris

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.