VERDENSLEDENDE: Norwegian Property vil bygge et hotell- og kongressenter, som er verdensledende mht klimavennlige løsninger. Ill: White Arkitekter
VERDENSLEDENDE: Norwegian Property vil bygge et hotell- og kongressenter, som er verdensledende mht klimavennlige løsninger. Ill: White Arkitekter

Gir ikke opp Trekanttomten (+)

Plan- og bygningsetaten krever kutt i høyder og volum, men Norwegian Property mener at Trekanttomten ved Aker Brygge er veldig godt egnet til et hotell- og kongressenter.

Publisert Sist oppdatert

I september skrev Estate Nyheter at Plan- og bygningsetaten (PBE) krever vesentlig reduksjon av høyder og bebyggelse hvis storprosjektet på «Trekanttomten» og «Bryggeporten» ved Aker Brygge skal behandles videre.

Prosjektet rommer et hotell- og kongressenter med ca. 500 hotellrom og et auditorium for 3 000 personer. PBE legger imidlertid en rekke føringer – blant annet at forslaget må ivareta bylandskapet, Akershus festning, Rådhuset med Rådhusplassen og Nasjonalmuseet. Dette må gjøres gjennom «vesentlig reduksjon av høyder og utforming av bebyggelsen vist i planinitiativet, da dette er vesentlig i strid med overordnede føringer og planer for området».

Norwegian Properties har nå sendt en e-post til PBE der selskapet ber om en utsettelse.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.