Transaksjon:

POTENSIAL: Eiendommen har et betydelig utviklingspotensial.
POTENSIAL: Eiendommen har et betydelig utviklingspotensial.

Fearnley kjøper utviklingsprosjekt på Bjerke - får med Erik Bøhler på utviklingen

Et Fearnley Securities-syndikat har kjøpt Refstadveien 60-74 og vil utvikle et bydelssenter sammen med Erik Bøhlers Scandinavian Development.

Publisert

Det er gjennom Bjerke Utvikling AS at Fearnley Securities har tilrettelagt for kjøpet av Refstadveien 60-74 i Oslo. Selger er Attivo Eiendomsutvikling, Norgesgruppen og Securum Eiendom. Eiendommen ble overtatt 1. desember i

fjor.

Eiendommen har ca. 10.700 kvadratmeter bygningsmasse på den ene delen av en tomt på 5.500 kvadratmeter. Den andre delen av tomten er ubebygget med et vesentlig utviklingspotensial. Dagens leieinntekter utgjør 10 millioner kroner i året. Det var Akershus Eiendom som var megler i transaksjonen.

Rett etter at Fearnley-syndikatet tok over eiendommen, ble veiledende plan for offentlig rom (VPOR) for Bjerke Travbane vedtatt av Plan- og bygningsetaten. Planen legger føringer for eiendommens formål, utforming, byggehøyder og utnyttelse, og medfører et utviklingspotensial på den ubebygde delen av eiendommen.

– De neste 10-15 årene vil det skje utrolig mye på Bjerke. Selvaag Bolig står i spissen med en planlagt utvikling av rundt 1 900 boliger på naboeiendommen over de neste ti årene. Vi ønsker å føre opp et nytt bydelssenter for å supplere denne utviklingen, og bidra med å sette vårt preg på Bjerke. Videre skal den eksisterende bebyggelsen videreutvikles, foredles og leies ut slik at prosjektet får et helhetlig og solid uttrykk, sier Fredrik Honningsvåg i Fearnley Securities AS.

Erik Bøhlers eiendomsselskap Scandinavian Development (SCD) blir Fearnleys utviklingspartner på prosjektet, der SCD står for prosjektering og regulering, og Constructive Development vil forestå prosjektstyring på den ubebygde delen av eiendommen.

– Scandinavian Development er en anerkjent og sterk aktør med lang og bred erfaring fra en rekke bolig- og næringsutviklingsprosjekter. De vil være en sentral brikke og samarbeidspartner i dette prosjektet.

Videre vil Fearnley Real Estate ha ansvar for rehabilitering, utleie og forvaltning av eksisterende bebyggelse.

Powered by Labrador CMS