KONGRESSENTER: Norwegian Property ønsker å bygge kongressenter ved Aker brygge og det nye Nasjonalmuseet Ill: White Arkitekter
KONGRESSENTER: Norwegian Property ønsker å bygge kongressenter ved Aker brygge og det nye Nasjonalmuseet Ill: White Arkitekter

Byantikvaren «sterkt kritisk» til NPRO-planer

Hvis Norwegian Property vil gå videre med dette grepet ved Aker Brygge, vurderer Byantikvaren å fremme alternativ plan.

Publisert Sist oppdatert

Norwegian Property ønsker å bygge kongressenter ved Aker brygge og det nye Nasjonalmuseet. I bestillingen av oppstartsmøte, som fagkyndig White Arkitekter sendte i juni, fremgår det at tiltakshaver ønsker å utvikle «Trekanttomten» og «Bryggeporten» til et hotell- og kongressenter med ca. 500 hotellrom og et auditorium for 3 000 personer.

– Et sentralt plassert kongressanlegg av høyeste internasjonale klasse, med fokus på holdbarhet og høy arkitektonisk kvalitet, vil kunne bli et nødvendig tilskudd for Oslo som konferansedestinasjon og besøksmål, og en vesentlig bidragsyter i markedsføringen av Oslo by. Auditoriet tilfører også – i tillegg til utstillingsarealer, kongress- og konferansefasiliteter – en ny stor arena for konserter, idretts- og kulturarrangementer i Oslo sentrum, heter det i presentasjonen som White Arkitekter sendte til Plan- og bygningsetaten (PBE).

Les også: Kamp om Trekanttomten

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.