ATTRAKTIV: Det har allerede kommet noen på banen som vil kjøpe Veidekkes eiendomsvirksomhet. Foto: Veidekke
ATTRAKTIV: Det har allerede kommet noen på banen som vil kjøpe Veidekkes eiendomsvirksomhet. Foto: Veidekke

Veidekke vurderer å selge eiendomsdelen (+)

Veidekke åpner for å selge unna eiendomsutviklingsdelen. Selskapet har allerede mottatt en henvendelse fra en aktør som ville kjøpe eiendomsvirksomheten.

Publisert Sist oppdatert

Det er i en børsmelding at selskapet melder at styret har gitt konsernledelsen mandat til å utarbeide en plan for en mulig deling av Veidekke i to virksomheter. Målet er å få frem verdiene i selskapet bedre og gi begge de to virksomhetene rom for å utvikle seg videre. En mulighet er at eiendomsutviklingsdelen selges i sin helhet og dermed får andre eiere enn Veidekke. Veidekke skriver i en melding at de har mottatt en henvendelse fra en seriøs aktør som har hatt konkret interesse for å kjøpe eiendomsdelen. Det er også en mulighet å børsnotere Veidekkes eiendomsvirksomhet. Selskapet har hyret inn ABG Sundal Collier som finansiell rådgiver og Advokatfirmaet Schjødt som juridisk rådgiver i prosessen.

– Etter mange år med solid vekst og inntjening er Veidekke ved et veiskille der vi mener videre utvikling best ivaretas gjennom to selvstendige selskaper. Styrebeslutningen markerer således et skille og et stort skritt fremover i arbeidet med å tilrettelegge for økt langsiktig verdiskapning for Veidekkes aksjonærer, sier Svein Richard Brandtzæg, styreleder i Veidekke.

Les også: NRK-avklaring drøyer ut

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.