SIGNERTE KONTRAKT: Espen Pay (th) signerte kontrakt med daglig leder Terje Borkenhagen i Solway.

Pay Eiendom satser på solceller – sparer 700.000 i året

Pay Eiendom investerer 6 millioner kroner i solceller og BREEAM In-Use-sertifiserer sine eiendommer.

Publisert Sist oppdatert

Eiendomsselskapet Pay Eiendom, som eier næringsbygg i Oslo, Kristiansand, Bryne og Egersund, vil energioptimalisere eiendomsmassen og miljøsertifiserer eiendommene etter BREAAM In-Use. Sentral i Pay Eiendoms bærekraftige satsning er Borg Forvaltning, som drifter og forvalter alle deres eiendommer. De har oversikt over energiforbruket og har et sterkt fokus på energieffektiv drift av eiendommene.

Nå har Pay Eiendom, i samarbeid med Borg Forvaltning, kjøpt solcelleløsningen til det Hafslund- og OBOS-eide selskapet Solway.

– Pay Eiendom er en veldig miljøbevisst oppdragsgiver. Espen Pay leste en artikkel i avisen om at Hafslund og OBOS har gått sammen i selskapet Solway for å bygge solcelleanlegg. Han tok derfor kontakt med Solway og ba om et møte, hvor jeg ble invitert med, sier prosjektleder Sindre Husebø Lilledal i Borg Forvaltning.

Han forteller at etter et produktivt møte med Solway, Pay Eiendom og en av Borg Forvaltning sine energirådgivere ble det klart at Solway var riktig samarbeidspartner.

Pay Eiendom investerer 6 millioner kroner i solcelleanlegg på tre av byggene.

Espen Pay er fornøyd med samarbeidet med Solway, som en del av en større miljøsatsing som Pay Eiendom gjør.

– Vi har hatt et utmerket samarbeid så langt, og det er både morsomt og trygt å arbeide med et så profesjonelt miljø. Vi har store forventninger til det videre samarbeidet, sier Espen Pay i Pay Eiendom.

Peak-produksjon for anleggene på de tre byggene er forventet å være 580 kWp med en samlet årsproduksjon på 500 000 kWh.

– I vår tid med de mye omtalte energikostnadene og energiknappheten er det for oss svært tilfredsstillende at vi gjennom enkle grep kan sørge for levering av 500 000 kWh ren strøm i året i minst 30 år, før vi må gjøre større oppgraderinger, sier Pay.

Han sier at investeringen i solceller passer godt inn i den langsiktige og bærekraftige strategien for Pay Eiendom. Solenergi er en sentral del av det fremtidige energisystemet og utnyttelse av tak som bidrar til produksjon av fornybar energi vil gjøre byggene mer miljøvennlige, redusere karbonavtrykket og gi lavere energikostnader.

– Solcellepanel har tidligere vært en investering som ofte ikke var lønnsom på kort sikt, men med utvikling i teknologi og produksjon, så ser vi at det blir stadig mer attraktivt. På disse byggene forventer vi 700.000 kroner i årlige besparelser på satsingen, sier Husebø Lilledal.

– Borg Forvaltning vil sørge for god drift av både eiendommene, solcelleanlegget og strømmen vi produserer fremover. I tillegg vil de lede prosjektene med BREEAM In-Use - sertifisering av eiendommene. Denne casen er et godt eksempel på FN's bærekraftsmål nummer 17, som er samarbeid for å lykkes med bærekraftsmålene, sier Pay.

Powered by Labrador CMS