ØKER: Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS har økt nyboligsalget kraftig. Foto: Einar Aslaksen
ØKER: Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS har økt nyboligsalget kraftig. Foto: Einar Aslaksen

Passerte 1.000 boliger med OBOS Deleie og OBOS Bostart - nå øker satsingen

Siden 2018 har OBOS lagt ut for salg 1.000 boliger med boligmodellene OBOS Deleie og OBOS Bostart. Nå trappes satsingen på den type boligløsninger kraftig opp.

Publisert

– Boligsalget hittil i år har vært meget bra. Vi har planlagt flere salgsstarter utover høsten og vinteren for å holde tilbudssiden oppe, mye takket være en langsiktig tomteinvesteringsstrategi som sikrer tilgang på byggeklare tomter. Vi har klart å bruke våre finansielle muskler til å sette i gang bygging av svært mange nye boliger til medlemmene våre de siste årene og vil framover opprettholde den rekordhøy boligproduksjon. Det er et viktig bidrag til på sikt å få ned boligprisene – spesielt i Oslo og andre steder med stort prispress, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

Samtidig har OBOS nådd en milepæl: Siden 2018 er det lagt ut for salg 1000 boliger med boligmodellene OBOS Deleie og OBOS Bostart - som bidrar til at flere med vanlig inntekt får mulighet til å kjøpe egen leilighet.

– Vi planlegger å trappe opp satsingen på disse løsningene betydelig. Til nå har målet vært å kunne tilby medlemmene 1000 slike boliger hvert eneste år, men vi ser at både etterspørselen og vårt ansvar som boligbyggelag tilsier at vi bør forsterke satsingen ytterligere. Ingen andre aktører er i nærheten av å kunne tilby slike løsninger i så stort volum. Vi håper flere boligbyggere, både private og offentlige, vil gjøre det samme. Det må en samlet og kraftfull innsats til for å hjelpe flere inn på boligmarkedet, sier OBOS-sjefen.

Ved utgangen av tredje kvartal hadde OBOS solgt 3.062 (2.774 netto) boliger i Norge og Sverige til en verdi av 13 milliarder kroner. Dette er 24 prosent flere enn på samme tid i fjor.

OBOS har 6.696 (5.742 netto) boliger i produksjon, en økning på 21 prosent sammenlignet med i fjor.

Powered by Labrador CMS