STARTEN: Dette er første del av Sandefjord Hageby.
STARTEN: Dette er første del av Sandefjord Hageby.

På vei mot en kliss ny bydel

Sørby/Virik skal bli en ny og moderne bydel om noen år, ikke bare nok et boligprosjekt mener utviklerne.

Publisert

Bystyret vedtok den store utbyggingsplanen allerede i 2014. Nå er staretn gått for Sørby/Virik ved Bugårdsparken litt vest for sentrum er en av de største boligreguleringer i Sandefjord i nyere historie.

På et 200 mål stort jorde skal det bygges 800 ulike boliger til opp mot 2.000 beboere. Området er under utvikling med flere nye delprosjekter. Daglig leder Morten Borge i PEAB Eiendomsutvikling sa i 2020 til Estate Nyheter at totalprosjektet kommer til å passere tre milliarder kroner de neste 15 årene.

SALGSSTART: USBL skal bygge 120 av de 800 boligene.
SALGSSTART: USBL skal bygge 120 av de 800 boligene.

– Med et gjennomsnitt på 80 kvadratmeter per bolig og 50.000 kroner per kvadratmeter er ikke det beløpet å ta for hardt i, poengterte han.

USBL som starter salget sitt om noen uker skal bygge 120 av disse boligene, fordelt på rekkehus, firemannsboliger, seksmannsboliger og lavblokker.

- Vi vet hvilke type boliger Sandefjordinger og våre medlemmer ønsker, og er derfor stolte av å endelig kunne lansere de første boligene. Første byggetrinn består av 12 moderne tre- og fireroms leiligheter i ulike størrelser, sier Øystein Eriksen i en pressemelding.

Ny bydel

Usbl mener de på Sørby har boliger for alle uansett hvilken livsfase en er i. Og ikke minst at Sørby blir en ny og moderne bydel når alt er ferdigutviklet.

– Det finnes noe for enhver smak. Om det så er en småbarnsfamilie, pensjonister, nyetablerte eller enslige, påpeker Eriksen.

Peab Eiendomsutvikling på sin side er allerede i gang med salget på delfeltet som er døpt Sandefjord Hageby. Første trinn får 43 leiligheter fordelt på to blokker med henholdsvis sju og åtte etasjer med leiligheter fra 55 til 122 kvadratmeter.

Prisene i disse to blokkene ligger mellom 3,26 og 8,422 millioner kroner. Det gir en kvadratmeterpriser fra 59.000 til 74.000 kroner.

Powered by Labrador CMS