ØKER: Fra AF Eiendoms prosjekt Krydderhagen i Oslo. Foto: AF Gruppen
ØKER: Fra AF Eiendoms prosjekt Krydderhagen i Oslo. Foto: AF Gruppen

Økte omsetningen fra 4,5 til over 5 milliarder

AF Gruppen leverer sterke resultater for 3. kvartal. Omsetningen økte med 12 prosent fra 4,5 til 5 milliarder kroner i kvartalet, resultatet før skatt økte med 8 prosent fra 313 til 339 millioner.

Publisert Sist oppdatert

Omsetningen de ni første månedene gikk fra 13,1 milliarder kroner i fjor til 16,1 milliarder. Resultat før skatt på 929 millioner i samme periode er opp fra 764 millioner kroner, ifølge en pressemelding.

Virksomhetsområdet Bygg vokste 19 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor, hvorav 7 prosent er strukturell vekst som følge av oppkjøpet av HTB. De fleste forretningsenhetene har omsetningsvekst og leverer gode resultater for kvartalet, herunder byggevirksomhetene AF Bygg Oslo, AF Nybygg og Strøm Gundersen, samt entreprenørvirksomheten i Bergen og enhetene som driver med rehabilitering i Oslo.

LES OGSÅ: Sparer 100 mill på å flytte ut av sentrum

– Innen Eiendom har salget vært godt med 61 (65) solgte leiligheter i 3. kvartal, hvorav AFs andel er 22 (25). Hittil i år er det solgt 303 (237) leiligheter, hvorav AFs andel er 114 (84). Salgsgraden i prosjekter som er igangsatt er 81 prosent, heter det blant annet i meldingen.

Etter kvartalets slutt offentliggjorde selskapet at AFG har gjennomført kjøpet av Betonmast gjennom Betonmast Holding, et selskap som per i dag eies 67,4 prosent av AFG og 32,6 prosent av ledelse og tidligere aksjonærer i Betonmast.

LES OGSÅ: Stoppet hos Plan & bygg

– AF skal være i kontinuerlig utvikling og utfordre etablerte sannheter. Gjennom tiår har vi vært i konstant bevegelse og vi har nylig ønsket 1.000 nye medarbeidere velkommen. Kjøpet av Betonmast vil stå som en betydelig milepæl i vår historie og er starten på noe vi tror vil bli et fantastisk partnerskap. Samlet har vi svært sterk kompetanse. Vår ambisjon er å videreutvikle denne kompetansen og skape varige verdier for våre interessenter, sier konsernsjef Morten Grongstad i AF Gruppen.