Aktuelt

Sparer 100 mill. på å flytte ut av sentrum

TINE bruker oppunder 200 millioner kroner på nye lokaler og flytter snart hovedkontoret sitt ut av sentrum.

ØKONOMISK: TINE sparer store penger på å flytte av sentrum. Ill.: LPO Arkitekter
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

I 2016 besluttet styret i TINE å samle hovedkontoret på ett sted, fremfor å ha det delt mellom Lakkegata 23 på Grønland i Oslo sentrum og på Kalbakken ei mil lenger nordøst. Dermed ble det utarbeidet et investeringsbehov på om lag 200 millioner kroner for å muliggjøre samlokaliseringen, der snaut halvparten uansett skulle gå til å oppgradere Kalbakken uavhengig av samlokaliseringen.

LES OGSÅ: Pengemaskinen i Innlandet

Betonmast Oslo fikk totalentreprisen til 168 millioner kroner før moms i juli i fjor, og herligheten skulle stått ferdig i desember i år ifølge kontrakten. Jobben inkluderer 12.000 kvadratmeter med å rehabilitere og bygge om et eksisterende kontorbygg samt noe nybygging. Imidlertid blir det noen endringer i opplegget, skal vi tro kommunikasjonsrådgiver Ingrid Wilberg Arnesen nå.

– Prosjektet vil ferdigstilles våren 2020. Nye valg og tilpasninger har gjort at totalentreprisen er justert litt opp, sier hun i dag uten å konkretisere hverken valgene eller den endelige prisen.

Lakkegata 23 sto ferdig i desember 2013 og måler 15.000 kvadratmeter brutto. TINE disponerer de fire øverste etasjene, 5.-8. Det kostet i sin tid 240 millioner kroner å bygge. Inntil flyttemannskapene er klare til dyst beholder dermed Tine kontorene sine der, men siden leiekontrakten varer ut 2023 betyr det at konsernet må fremleie de kontorene, noe de også meldte om etter styremøtet.

LES OGSÅ: Saksøkte Posten etter leieforhold

– Det er forventet at lokalene kan fremleies til andre leietagere i den gjenværende leieperioden, het det blant annet da.

– Frem til utbyggingen på Kalbakken ferdigstilles har vi fortsatt hovedkontor i Lakkegata. Det er utleier MP Pensjon (de Tine-ansattes pensjonskasse, journ. anm.) som holder i dette, svarer Wilberg Arnesen på spørsmål om de har fått fremleid disse lokalene ennå.

Hovedpoenget med flyttingen er å samle de rundt 600 hovedkontoransatte i Oslo. Melkegiganten ønsker å skape mer samhold og en sterkere kulturell identitet blant de ansatte, og ledelsen mener et nytt hovedkontor blir et signalbygg som skal skape begeistring.

LES OGSÅ: Det tetter seg til på Ensjø

Men det er tydeligvis også store penger å spare på å forlate sentrum.

– Beregninger viser at TINE kan spare rundt 100 millioner kroner over 20 år på å også flytte hovedkontoret. Leiekontrakten for dagens hovedkontor i Lakkegata løper fra 1.1.2014 til 31.12.2023. Det er forventet at lokalene kan fremleies til andre leietagere i den gjenværende leieperioden, meldte selskapet for tre år siden.

Ingen andre TINE-adresser skal flyttes til Kalbakken, og det er heller ikke planer om mer utbygging der. Før Lakkegata 23, leide konsernet lokaler i første linje i Bjørvika.

Utradisjonelle aktører inn i kjøpesentrene
Play
Usbl kjøpte på Frysja (+)
Transaksjoner
Vika Project Finance kjøpte i Asker
Transaksjoner
– Ikke realistisk med høysikkerhetsfengsel på Bredtvet (+)
Utvikling
Solgte 70 prosent umiddelbart (+)
Bolig
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Fastlåst om infrastruktur-modeller for mva
Juss
Blir løpt ned når de lanserer fond med dette (+)
Analyse
Eiendomsskatt for næringseiendom: Det lønner seg å prute
Juss
Prøver på nytt med færre boliger (+)
Bolig

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.