Bolig:

SJØNÆRT: Boligeierne her får kort vei ned til sjøen.

Obos vil bygge i skjærgården

Selger boliger for 200 millioner kroner i året bare i denne regioen.

Publisert

Gåseidnes er ei snaut 45 mål stor tomt som strekker seg helt ned til sjøen. Der, seks kilometer øst for Ålesund sentrum, har Obos Block Watne planer om å bygge ca. 50 boliger fordelt på eneboliger, tomannsboliger og muligens noen leiligheter.

- Vi har en opsjonsavtale på å kjøpe eiendommen, men før vi får bygge noe skal det foretas arkeologiske utgravninger. Eiendommen er regulert og skal bebygges, sier regionsjef Mette Gallefoss i Obos Block Watne, Møre og Romsdal.

Omsetningsverdien på dette feltet alene kommer til å strekke seg mot 250 millioner kroner, men foran i køen ligger tre andre boligfelt.

Langtidsplan

- Vi har har en langtidsplan på alt vi kjøper, og Gåseidnes skal settes inn i dette systemet. På Flisnes et par kilometer øst for Ålesund har vi bygd ca. 30 av 100 boliger, og i Emblemsvågen like ved har vi solgt 50, men har 15-20 boliger igjen. Så skal vi snart bygge 50 boliger i Vegsundrabben i samme området. Når disse er ferdige starter vi med Gåseidnes, påpeker hun.

Også disse prosjektene er sjønære.

Obos Block Watne selger boliger for ca. 200 millioner kroner i Ålesund og Molde hvert år. Gallefoss forteller om solid interesse.

- Det er bra trykk på alle feltene våre og vi selger boliger fortløpende. Hvert år bygger vi ca 30 enheter i Ålesund og 20-25 i Molde. Akkurat Ålesund har store arbeidsgivere i både sykehuset og NTNU som trekker folk hit, både nasjonalt og internasjonal. Men det er også mange som flytter hjem igjen og dessuten er det en del intern flytting fra nabokommunene, poengterer hun.

Under 50.000

Leilighetene på Flisnes koster mellom 3,6 og 4,3 millioner kroner for 73 til 93 kvadratmeter. Eneboligene er priset fra 5,4 til 5,7 for 135 kvadratmeter. De i Emblemsvågen er noe dyrere, og der koster rekkehus og tomannsboliger 4,7 til 5,3 millioner for 107 til 118 kvadratmeter.

Dette gir kvadratmeterpriser mellom 40.000 og 50.000 kroner. Gåseidnes er nærmere sentrum enn disse og blir dermed noe dyrere når den tid kommer.

- Dette er opprinnelig et gårdsbruk som har vært ute av drift i mange år. Vi skal ikke rive noe, bare bygge rundt og mellom de boligene som allerede står der, sier Mette Gallefoss .

Powered by Labrador CMS