BYGGESTART: Nå skal dette boligprosjektet bygges, tross lavere forhåndssalg enn vanlig.

En av svært få byggestarter i Oslo-området 

Dette delprosjektet i Bærum får 121 boliger.

Publisert Sist oppdatert

Obos og Skanska går i gang med å bygge 121 leiligheter, rekkehus og omsorgsboliger i boligprosjektet Nansenløkka på Fornebu ifølge en pressemelding.

– Med Skanska på eiersiden og som utførende entreprenør, har vi klart å løfte prosjektet til byggestart i et marked som har vært utfordrende en stund. Vi ser nå tydelige tegn til mer optimisme og interesse for å kjøpe ny bolig generelt og på Fornebu, og boligsalget har tatt seg opp den seneste tiden. Da mener vi det er riktig å sette i gang, sier administrerende direktør Kristine Tveitnes i Obos-Fornebu.

Byggingen av Nansenløkka startet i 2021, og de første beboerne flytter inn denne våren. Prosjektet får rundt 600 boliger når det står ferdig. Delprosjektet som nå skal bygges får 103 leiligheter, 8 rekkehusleiligheter og 10 omsorgsboliger som varierer fra 32 til 135 kvadratmeter. 40 av leilighetene er toroms, resten familieboliger i ulike størrelser.

Totalprisen spenner mellom 4,5 og 23,6 millioner kroner.

Mange av boligene tilbys med boligkjøpsmodellene Deleie og Bostart, som senker terskelen til boligmarkedet. Etterspørselen etter disse løsningene har vært stor ifølge meldingen. I Oslo-området ble nesten halvparten av alle solgte nye Obos-boliger i fjor solgt med disse ordningene.

Starter, tross lavere forhåndssalg

Vanligvis blir ikke boligbygging satt i gang uten at rundt halvparten av boligene er solgt. Nå velger utviklerne likevel å sette i gang – til tross for lavere forhåndssalg.

– Vi har generelt tro på at markedet er i bedring og er glade for at vi kan være med på å tette et boligunderskudd i Oslo. Sammen med Obos har vi valgt å bruke vår finansielle styrke til å starte byggingen, sier Pål Aglen som er konserndirektør for eiendomsutvikling i Skanska.

Samarbeidet med Skanska ble i fjor styrket ytterligere da selskapet kjøpte seg inn i Nansenløkka.

Dette er Obos sitt første FutureBuilt-prosjekt. Der skal det ifølge meldingen bli lettere å leve et miljøvennlig liv. Byggene skal være energieffektive og ha deleløsninger som felleslokaler for beboerne og urbant landbruk.

Byggingen av et nabolagshus mellom blokkene er i allerede full gang og skal stå ferdig i løpet av året.

Powered by Labrador CMS