OBOS kjøper 220.000 m2 på Ulven

Publisert Sist oppdatert

Området er på ca. 280 mål, bestående av 220 000 kvadratmeter eiendom.

Ulven AS er eiet av Ulven Holding AS, som er eiet 90,1 prosent av Storebrand Livsforsikring og 9,1  prosent av Fabritius Gruppen.

Flere tusen boliger

– Vi har som ambisjon å være med på å forme byen og ser det som en del av vår samfunnsrolle å ta ansvaret for store byutviklingsprosjekter, sier OBOS-sjef Daniel Kjørberg Siraj.

– Dette er en del av Hovinbyen, som er et prioritert utbyggingsområde i kommuneplanen som bystyret i Oslo vedtok i høst. På Ulven kan det bli plass til flere tusen boliger og mange attraktive arbeidsplasser, sier Kjørberg Siraj.

Les også: Starter bygging av ny bydel

I tillegg til bolig er det flere næringsbygg som skal rehabiliteres og bygges. 

Første del av prosjektet er å gjøre arealer klare for bydel Bjerke som flytter inn i første kvartal 2017. De første boligene vil tidligst være ferdige i 2020.

Les også: – Dette blir hovedstaden i Groruddalen

Les også: – Groruddalen har det største utviklingspotensialet

Les også: – Groruddalen blir det neste store

Skal utvikle Ulvenbyen

– Nå skal vi bruke de neste par årene til å planlegge og å skape en identitet for Ulvenbyen som gjør at folk vil bo og arbeide der. OBOS har en lang historie med å store byutviklingsprosjekter. Det startet med drabantbyutbyggingene i de første fire tiårene etter annen verdenskrig og har fortsatt med Kværnerbyen og Fornebu, sier Kjørberg Siraj.

Gjennomføring av kjøpet er betinget av godkjennelse i respektive styrer, enighet om endelig kjøpekontrakt og godkjennelse fra konkurransemyndighetene.

Administrerende direktør Anders Berggren i Storebrand Eiendom sier til TDN Finans at dette er en ren porteføljetilpasning. Ifølge Bergggren vil Storebrand bruke nettoprovenyet til å kjøpe annen eiendom hvis salget går gjennom.

Les også: Ulven-planer på 240.000 m2

Les også: Vil bygge en by i Oslo

 

Powered by Labrador CMS