Aktuelt:

IMPONERENDE: Byutviklingsutvalget mener Munch Brygge er et imponerende gjennomarbeidet arkitekturprosjekt.

Ny pris til Munch Brygge

Munch Brygge vant Oslo bys arkitekturpris 2020.

Publisert

I fjor vant Munch Brygge Oslo Arkitektforenings Arkitekturpris 2019. Det var arkitekten Lund + Slaatto som mottok prisen, mens juryen berømmet byggherre Stor-Oslo Eiendom «for vilje til å satse på et prosjekt som beveget seg utover grensene for det opprinnelige oppdraget»

Nå er det klart for ny heder og ære til eiendomsprosjektet i Bjørvika. Munch Brygge vant Oslo bys arkitekturpris for 2020.

«Byutviklingsutvalget mener Munch Brygge er et imponerende gjennomarbeidet arkitekturprosjekt som på en intelligent og avansert måte tilfører bydelen varme og kvaliteter, både i sin sammenheng blant de kjøligere bygningene i området, og med taktilitet og detaljering på nært hold», skriver byutviklingsutvalget i sin begrunnelse for prisen.

Munch Brygge får også ros for å ha byggget mer «vanlige» leiligheter på den attraktive beliggenheten. «Det er et sympatisk trekk ved prosjektet at det til tross for en imponerende beliggenhet, ikke har laget enorme luksusleiligheter, men jevnt over har boliger på 60 til 80 kvadratmeter», fortsetter byutviklingsutvalget.

Fra venstre: Ordfører Marianne Borgen, Heidi Borgersen (Gullik Gulliksen Landskapsarkitekter), Inge Ormhaug (Lund+Slaato arkitekter), Mathis Grimstad (StorOslo Eiendom), Geir Johnsen, (StorOslo Eiendom), Espen Pedersen (Lund+Slaato arkitekter), Øystein Sundelin (leder av byutviklingsutvalget).

– Vi er veldig stolte over denne annerkjennelsen. Denne prisen henger ekstremt høyt og vi er ydmyke over å ha vunnet i konkurranse med så mange gode prosjekter. Vi viste umiddelbart at vi hadde fått tilgang til en unik tomt som forpliktet på vegne av felleskapet. Vi ønsket å levere kvalitet og vi har bevisst valgt å jobbe med de beste samarbeidspartnerne som vi visste kunne levere på vår ambisjon, sier Stor-Oslo Eiendoms sjef Mathis Grimstad.

Han takket arkitekt Lund&Slatto AS, og spesielt Espen Pedersen og Inge Ormhaug, landskapsarkitekt Gullik Gulliksen og entreprenør Bunde Bygg, samt Stor-Oslo Eiendoms prosjektleder Geir Johnsen.

– Vi synes prosjektet leverer godt på vår ambisjon om å jobbe med trippel bunnlinje og bærekraftig byutvikling. Prosjektet har klart å halvere klimagassutslipp med 50 prosent og leverer bra kvalitet, design og byutvikling for hele området. Vi kaller prosjektet Bjørvikas røde hjerte som er en kontrast til de hvite og grå bygningene rundt, sier Grimstad.

Powered by Labrador CMS