SOLGT: Vestveien 16 i Ski.
SOLGT: Vestveien 16 i Ski.

Njord-syndikat med storkjøp

Et syndikat satt opp av Njord Securities har kjøpt en eiendom i Ski som er leid ut til Politiets Fellestjenester på lang kontrakt.

Publisert Sist oppdatert

Det er et syndikat satt opp av Pareto Securities som er selger av Vestveien 16 i Ski. Eiendomsverdien er på 570 millioner kroner.

Eiendommen ble oppført i 2008 og senere oppgradert og utvidet i 2013 og 2018. Politiets Fellestjenester har en leiekontrakt som løper til første februar 2033, og eiendommen utgjør det administrative hovedkontoret til Øst Politidistrikt.

Morten Ødegaard, CEO i Njord Securities, sier det er to overordnede faktorer som gjør denne eiendommen spennende.

– For det første har prosjektet en lang statlig kontrakt hvor vi ble sikret gode lånebetingelser, og dermed mulighet for attraktive løpende utbytter i lang tid. For det andre ferdigstiller store entreprenørselskaper prosjekter rundt og nær eiendommen i eierperioden vår, hvilket vil kunne gjøre beliggenheten stadig mer aktuell for en tredje utvidelse av bygningsmassen i fremtiden, sier Ødegaard.

Totalt er arealet på 10.200 kvadratmeter bygningsmasse.

– Men tomten har også potensial for en utvidelse på 3.500-4.500 kvadratmeter innenfor eksisterende regulering. Ved omregulering kan det potensielt bygges et nybygg på inntil 10.500 kvadratmeter. Dette, kombinert med en stigende etterspørsel etter areal fra Politiet de siste årene, er attraktivt for våre investorer, legger Halvdan Grøm i Njord Securities til.