Aktuelt:

SALGSSUKSESS GA NYTT FOND: Morten Ødegaard og Halvdan Grøm i Njord Securities fikk blod på tann etter salg av en rekke eiendommer med offentlige leietakere i fjor.
SALGSSUKSESS GA NYTT FOND: Morten Ødegaard og Halvdan Grøm i Njord Securities fikk blod på tann etter salg av en rekke eiendommer med offentlige leietakere i fjor.

Klar for storhandel med offentlige eiendommer

Det nye fondet Offentlig Eiendomsinvest henter penger og er klar for å kjøpe eiendom for rundt 2 milliarder kroner. Økt rentebane gir håp om å kjøpe til høyere yield enn man så i 2021.

Publisert Sist oppdatert

Det er i disse dager at Njord Securities og Kraft Finans er i ferd med å sluttføre den andre emisjonen i fondet Offentlig Eiendomsinvest I AS. Tidligere i år ble det hentet inn 372 millioner kroner i emisjon, nå hentes det inn over 400 millioner. De to emisjonene gjør at fondet kan kjøpe eiendommer med offentlige leietakere for 2 milliarder kroner.

– Det har vært stor etterspørsel blant investorene og fondet har allerede i første halvår 2022 hentet inn nesten 800 millioner i egenkapital. Fondet skal kjøpe eiendommer enkeltvis med inflasjonssikrede leieavtaler til offentlige aktører som har leieavtaler med en varighet på mellom 7 og 15 år. Fondet venter også å gjøre en siste emisjon høsten 2022, sier Magnus Lund i Njord Alternative Investments.

STOR INTERESSE: Magnus Lund i Njord Alternative Investments melder om stor interesse for emisjonen.
STOR INTERESSE: Magnus Lund i Njord Alternative Investments melder om stor interesse for emisjonen.

Njord Securities og Kraft Finans fikk blod på tann mot slutten av 2021, da de solgte en dekke syndikater med offentlige leietakere til Public Property Invest. Med en samlet salgspris på 2,5 milliarder kroner, hadde investorene som satset på prosjektene sikret seg en avkastning på rundt 50 prosent på to til tre års eiertid. Etter suksessen med de offentlige eiendommene, fortalte Morten Ødegaard og Halvdan Grøm Estate Nyheter om planene for det nye eiendomsfondet.

– Rentebanen ser helt annerledes ut nå enn for bare kort tid siden, så vi tenker å bruke investeringsperioden til å gjøre eiendomstransaksjoner på høyere yielder enn i 2021. Mange typer eiendommer har falt i verdi ettersom finansieringskostnaden har økt. Dette vil gi spennende kjøpsmuligheter ved refinansiering av eiendommer fremover. Vi vil benytte markedsmakten krigskassen gir til å oppnå best mulig vilkår for våre investorer. Planen er å selge porteføljen etter 5 til 7 år når rett kjøper kommer på banen, sier Halvdan Grøm i Njord Securities.

– Vi har i lengre tid har fulgt med på opp mot 50 eiendommer over hele landet som oppfyller kriteriene, sier Morten Ødegaard.

Njord Securities tror de kan skape verdier etter å ha bygd opp en portefølje som er attraktiv for større kjøpere. Ved å selge eiendommene som en portefølje, alle med statlige leietakere, oppnår man kritisk størrelse og interesse fra andre kjøpergruppe som institusjoner og spesialiserte oppkjøpsselskaper

Powered by Labrador CMS